Κόσμος
Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011 11:14

Λιβύη: Συγκεχυμένες οι πληροφορίες περί σύλληψης του Μουτασίμ Καντάφι

Συγκεχυμένες παραμένουν οι πληροφορίες σχετικά με τη σύλληψη ενός από τους γιους του Μουάμαρ Καντάφι, του Μουτασίμ Καντάφι, στη Σύρτη.

Συγκεχυμένες παραμένουν οι πληροφορίες σχετικά με τη σύλληψη ενός από τους γιους του Μουάμαρ Καντάφι, του Μουτασίμ Καντάφι, στη Σύρτη.

Αξιωματούχοι του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου δήλωσαν στο Reuters και το Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο Μουτασίμ συνελήφθη την Τετάρτη στη Σύρτη και μεταφέρθηκε στη Βεγγάζη. Σύμφωνα με το Reuters, συνελήφθη την ώρα που προσπαθούσε να φύγει από την πόλη με το αυτοκίνητο της οικογένειας.

Όπως είπε στο Reuters ο συνταγματάρχης Αμπντάλα Νάκερ του Επαναστατικού Συμβουλίου της Τρίπολης: «Ο Μουτασίμ συνελήφθη σήμερα (χθες) στη Σύρτη». Αλλες πηγές δήλωσαν ότι ο Μουτασίμ ανακρίνεται στο στρατόπεδο Μποατνέχ στη Βεγγάζη και ότι δεν έχει τραυματιστεί, αλλά είναι εξαντλημένος.

Ωστόσο ο εκπρόσωπος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου στη Βεγγάζη Τζαλάλ ελ-Γκαλάλ είπε στο Associated Press ότι μίλησε με αξιωματούχους στη Σύρτη και «από όσο γνωρίζουμε, δεν υπάρχει επιβεβαίωση ότι ο Μουτασίμ Καντάφι συνελήφθη».

Το Al Jazeera μεταδίδει ότι έχει επικοινωνήσει με υψηλόβαθμους αξιωματούχους του συμβουλίου, οι οποίοι δηλώνουν ότι έχουν ακούσει τα νέα αλλά δεν μπορούν να τα επιβεβαιώσουν.

Πάντως, ανταποκριτές στη Σύρτη και την Τρίπολη περιγράφουν ξέφρενους πανηγυρισμούς στους δρόμους όταν μαθεύτηκε ότι ο γιος του Καντάφι είχε συλληφθεί. Εορταστικοί πυροβολισμοί, κορναρίσματα και πυροτεχνήματα ακούστηκαν τα ξημερώματα στην Τρίπολη.