Πολιτική
Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011 10:05

Η ατζέντα της ημέρας - απεργιακό δελτίο

Η ατζέντα της ημέρας - απεργιακό δελτίο

Η ατζέντα της ημέρας

Απεργίες – συγκεντρώσεις:

- Εκτός λειτουργίας λεωφορεία, τρόλεϊ, Μετρό, τραμ και ΗΣΑΠ, λόγω της απεργίας των εργαζομένων που αντιδρούν στην εργασιακή εφεδρεία και το ενιαίο μισθολόγιο.

- Κανονικά τα δρομολόγια του ΟΣΕ και του Προαστιακού.

- 24ωρη απεργία και των ιδιοκτητών ταξί που διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο που αφορά στην απελευθέρωση του κλάδου τους.

Στις 10.00 συγκέντρωση των αυτοκινητιστών έξω από τα γραφεία του ΣΑΤΑ στην οδό Μάρνη και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.

- Χωρίς δακτύλιο στο κέντρο της Αθήνας.

- Συνέχεια της επταήμερης πανελλαδικής απεργίας των δικηγόρων, έως και τις 19 Οκτωβρίου, αντιδρώντας σε προωθούμενα μέτρα του υπουργείου με στόχο την επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης.

- Έναρξη των 24ωρων απεργιακών κινητοποιήσεων έως την ερχόμενη Παρασκευή 21 Οκτωβρίου των γιατρών του ΙΚΑ.

Οι γιατροί ζητούν εξαίρεση του ΙΚΑ -ΕΟΠΥΥ από την κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων του ιατρικού προσωπικού, που σημαίνει απόλυση των 5.500 συμβασιούχων αορίστου χρόνου, και από το καθεστώς εφεδρείας, καθώς και να σταματήσει η περικοπή παροχών που προβλέπεται με τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών ΕΟΠΥΥ.

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν οι υγειονομικές υπηρεσίες του ιδρύματος.

- Συνέχεια της 48ωρης απεργίας έως τις 6 το πρωί του Σαββάτου, των δημοσιογράφων σε όλα τα δημόσια ΜΜΕ. Στην απεργία θα συμμετάσχουν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ του ΑΠΕ-ΜΠΕ, των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών, του Καναλιού της Βουλής, της Γενικής Γραμματείας Μέσων Ενημέρωσης και της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

- Έναρξη της 10ημερης απεργιακής κινητοποίησης των τελωνειακών υπαλλήλων, αντιδρώντας στα μέτρα που προβλέπει το πολυνομοσχέδιο με αιχμή τα εργασιακά.

- Τρίωρη στάση εργασίας από τις 7.00 έως τις 10.00, των πολιτικών υπαλλήλων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στην κεντρική πύλη της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ του υπουργείου, αντιδρώντας στο ενιαίο μισθολόγιο.

- 11.00 Συνάντηση των εκπροσώπων της ΠΟΕ - ΟΤΑ με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση, Θέμη Μπαλασόπουλου, σχετικά με το θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων στους δήμους.

Υπόλοιπη επικαιρότητα:

- Κατάθεση στη Βουλή της τροπολογίας του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου σύμφωνα με την οποία οι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν το 2012 δύο φορές έκτακτη εισφορά.

- Καταβολή των αποζημιώσεων φυτικής παραγωγής ύψους 23 εκατ. ευρώ. στους τραπεζικούς λογαριασμούς 23.838 δικαιούχων παραγωγών, από τον ΕΛΓΑ.

Η καταβολή αφορά ζημιές που προκλήθηκαν στη φυτική παραγωγή από διάφορα ζημιογόνα αίτια (παγετός, χαλάζι, βροχόπτωση, ανεμοθύελλα κλπ), τη χρονική περίοδο Οκτώβριος 2010 - Δεκέμβριος 2010.

- Καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ (πολυτεκνικό επίδομα, επίδομα τρίτου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα στις τρίτεκνες οικογένειες, εφάπαξ παροχή και ισόβια σύνταξη) του Ε΄ διμήνου 2011 σε 418.163 οικογένειες, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού.

- Κατάθεση του πρώην υφυπουργού Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά, στο πλαίσιο της έρευνας που έχει διαταχθεί με αφορμή ισχυρισμούς τους οποίους φέρεται να διατύπωσε σε συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) του ΠΑΣΟΚ για αναξιοποίητη λίστα φοροφυγάδων, μετά από κλήση του από τον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη.

- Συνάντηση του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς με το Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, προκειμένου να συζητήσουν για την επανέναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας με το Ισραήλ. Επί τάπητος αναμένεται ακόμη να βρεθούν οι γαλλοπαλαιστινιακές σχέσεις.

- 11.00 Δηλώσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρη Ρέππα και του υπουργού Επικρατείας και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Ηλία Μόσιαλου, στη Βουλή, με θέμα «Η αλήθεια για τις προσλήψεις και τους Οργανισμούς στο Δημόσιο».

- 16.00 Συνάντηση του γραμματέα του εθνικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη με αντιπροσωπεία του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, με επικεφαλής την Catherine Trautmann, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ομάδας του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο.

- 18.00 Συνάντηση του γραμματέα του εθνικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη με αντιπροσωπεία του Αλβανικού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

- Επίσκεψη της γ.γ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στη Ρόδο, όπου θα συναντηθεί με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου ενώ στις 20.00 θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση.

- 13.30 Συνάντηση του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ – ΟΤΑ, στα γραφεία της Ομοσπονδίας.

- Έναρξη της περιοδείας του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη σε Έβρο και Ροδόπη. Στις 19.30 ο πρόεδρος θα παραστεί σε ανοικτή συγκέντρωση - συζήτηση στο δημοτικό θέατρο των Φερρών.

- Επίσκεψη της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη στο νομό Λασιθίου Κρήτης.

- Στον ανακριτή οι έξι κατηγορούμενοι που φέρονται ως μέλη της συμμορίας με τα Καλάσνικοφ, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη για συνολικά δέκα πράξεις μεταξύ των οποίων εγκληματική οργάνωση, ληστεία, ομαδικός βιασμός κατ' εξακολούθηση και κατά συρροή (προβλέπεται ποινή ισόβιας κάθειρξης), διακεκριμένη οπλοκατοχή, παράνομη οπλοφορία και κατοχή ναρκωτικών.

- Πρεμιέρα της ρομαντικής, κωμικής όπερας του Γκαετάνο Ντονιτσέτι «Το Ελιξίριο του Έρωτα» σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Φασουλή και μουσική διεύθυνση του Ισίν Μετίν, με τη συμμετοχή της ορχήστρας και της χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

- Σε κυκλοφορία τα εισιτήρια της πρεμιέρας του Παναθηναϊκού στην Euroleague, με αντίπαλο τη Μάλαγα.