Αθλητικά
Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2011 22:33

Ισόπαλο το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ

Χωρίς νικητή έληξε το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της φετινής σεζόν. ΑΕΚ και Ολυμπιακός μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις στο μεταξύ τους 1-1 στο ΟΑΚΑ.

Στο πρώτο παιχνίδι μετά την επιστροφή του Νίκου Κωστένογλου στον πάγκο της η Ένωση παρουσίασε σαφέστατα βελτιωμένη εικόνα σε σχέση με την ομάδα που άφησε ο Μανόλο Χιμένεθ πριν περίπου δυο εβδομάδες. Κόντρα σε έναν αντίπαλο, που έδειχνε να έχει το μυαλό του περισσότερο στις μεσοβδόμαδες υποχρεώσεις του για το Champions League, παρά στο συγκεκριμένο ματς, μπόρεσε να επιβάλει το ρυθμό της, αλλά δεν κατάφερε να πάρει και τη νίκη.

Οι «ερυθρόλευκοι» στάθηκαν τυχεροί από την άποψη ότι στην πρώτη -και ίσως και μοναδική φάση τους στο παιχνίδι- πήραν κεφάλι στο σκορ, ενώ είδαν τους αντιπάλους τους να χάσουν σημαντικές ευκαιρίες και να προδίδονται από τους τραυματισμούς.

Ο Κέβιν Μιραλάς στο 23' ήταν εκείνος που κόντρα στη μέχρι τότε ροή του παιχνιδιού έβαλε τον Ολυμπιακό στη θέση του οδηγού με το τέρμα που πέτυχε. Ο Βέλγος με άψογη κίνηση έβγαλε εκτός μάχης τον προσωπικό του αντίπαλο Κώστα Μανωλά και με άψογο πλασέ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Αραμπατζή.

Η ΑΕΚ, που είχε ξεκινήσει καλύτερα το παιχνίδι, πάγωσε από αυτή την εξέλιξη, όμως μετά από ένα δεκάλεπτο πήρε ξανά μπρος η μηχανή της και ξεκίνησε να απειλεί και πάλι τον Ολυμπιακό. Ο Λεονάρντο, πότε από τα δεξιά και πότε από τα αριστερά, έδειχνε να είναι μια ομάδα μόνος του, αλλά μπροστά ο Νίκος Λυμπερόπουλος και ο Έιντουρ Γκούντγιονσεν ήταν πολύ βαριά κορμιά για να εκμεταλλευτούν τις μπαλιές του.

Βλέποντας ο Βραζιλιάνος πως έτσι η ομάδα του δεν μπορούσε να φτάσει στο γκολ, στο 43' σε μια καλή αντεπίθεση από τα αριστερά προτίμησε να τελειώσει μόνος του τη φάση και δικαιώθηκε. Με πολύ όμορφη ντρίμπλα άφησε άγαλμα τον αμυντικό που τον μάρκαρε και με άπιαστο σουτ έστειλε τη στο γάμα της εστίας του Φράνκο Κοστάντσο.

Η ΑΕΚ συνέχισε να κυριαρχεί και στα πρώτα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, όμως από το 60' και ύστερα η κούραση έκανε αισθητή την παρουσία της και στις δυο ομάδες, με αποτέλεσμα να πέσει ο ρυθμός του παιχνιδιού. Οι γηπεδούχοι θα ήταν ίσως σε καλύτερη μοίρα για να διεκδικήσουν τη νίκη, αν δεν ήταν και οι τρεις αλλαγές τους αναγκαστικές (πολύ σοβαρός τραυματισμός του Γκούντγιονσεν, λιγότερο του Γεωργέα και μόνο ενοχλήσεις για Λεονάρντο).

Στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού και οι δυο αντίπαλοι έμειναν σχεδόν ταυτόχρονα με δέκα παίκτες λόγω αποβολής των Γρηγόρη Μάκου και Μοντεστό με δεύτερες κίτρινες κάρτες.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ - [email protected]