Αθλητικά
Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2011 21:05

Primera Division: Συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της η Λεβάντε

Η εκπληκτική πορεία της Λεβάντε στο πρωτάθλημα της Primera Division συνεχίζεται. Η ομάδα του Χουάν Ιγκνάσιο Μαρτίνεθ επικράτησε της Μάλαγα 3-0, στο πλαίσιο της 8ης ημέρας και έπιασε στην κορυφή της βαθμολογίας τη Μπαρτσελόνα (έχουν από 17 βαθμούς).

Το ματς ουσιαστικά τελείωσε από το πρώτο ημίχρονο, όταν οι Μπαρκέρο, Χουάνλου και Κονέ πέτυχαν τρία γκολ σε διάστημα 27 λεπτών (14, 31΄και 41΄), απέναντι στην ομάδα της Ανδαλουσίας που μέχρι να καταλάβει τι γινόταν βρισκόταν πίσω στο σκορ με τρία γκολ διαφορά.

Το μέτριο ξεκίνημα που έχει κάνει στο πρωτάθλημα συνέχισε η Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη ούτε απέναντι στη νεοφώτιστη κι εκ των ουραγών της βαθμολογίας, Γρανάδα. Οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 με τους «ροχιμπλάνκος» να απογοητεύουν γι άλλη μια φορά με την απόδοσή τους.

Για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια ο Ραούλ Ταμούδο τέθηκε αντιμέτωπος με την Εσπανιόλ. Ο πρώην παίκτης-σημαία της ομάδας της Βαρκελώνης και νυν της Βαγεκάνο είδε τη Ράγιο να χάνει εντός έδρας με 1-0, χάρη στο γκολ που πέτυχε ο Ρομαρίκ στο 56΄. Ο Ταμούδο είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Εσπανιόλ με 129 γκολ σε 340 αγώνες. Η Ράγιο δεν κατάφερε να απομακρυνθεί από την επικίνδυνη ζώνη, σε αντίθεση με την Εσπανιόλ που πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα

Με δύο γκολ, το ένα σπάνιας ομορφιάς, του Ελντερ Πόστιγκα, η Σαραγόσα επικράτησε 2-0 της Σοσιεδάδ. Ήταν η δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα για τους γηπεδούχους, ενώ οι Βάσκοι μετρούν ήδη 4 ήττες.