Πολιτική
Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011 09:54

Η ατζέντα της ημέρας - απεργιακό δελτίο

Η ατζέντα της ημέρας - απεργιακό δελτίο

Απεργίες – συγκεντρώσεις:

- Δεύτερη ημέρα της 48ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας που κήρυξε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ενάντια στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

- 11.00 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των διοικήσεων της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα. Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα.

- Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ και στην Ομόνοια και αποκλεισμός της Βουλής.

- Απεργία των υπαλληλιών του Δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ, σε ασφαλιστικά ταμεία, στους τομείς της υγείας και της παιδείας.

- Συνέχεια της 48ωρης απεργίας, έως τις 6.00 πμ της Παρασκευής 21 Οκτωβρίου, των εργαζομένων στα δημόσια μέσα ενημέρωσης, την ΕΡΤ το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης και τα δημοτικά ραδιόφωνα.

- Συνέχεια της 48ωρης απεργίας των εργαζομένων στις τράπεζες, των τελωνειακών και των μηχανικών του Δημοσίου.

- Συνέχεια της 48ωρης των εργαζομένων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ).

- Συνέχεια της 48ωρης απεργίας των νοσοκομειακών γιατρών, των εργαζόμενων στα νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ και τις υπηρεσίες πρόνοιας, καθώς και των ελεύθερων επαγγελματιών γιατρών.

- Συνέχεια της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας των καθηγητών δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και των δασκάλων.

- Συνέχεια της επταήμερης πανελλαδικής απεργίας των δικηγόρων, αντιδρώντας σε προωθούμενα μέτρα του υπουργείου με στόχο την επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης.

- Συνέχεια των 24ωρων απεργιακών κινητοποιήσεων, έως την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, των γιατρών του ΙΚΑ. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν οι υγειονομικές υπηρεσίες του ιδρύματος.

- Συνέχεια των 48ωρων απεργιακών κινητοποιήσεων των εφοριακών.

- Συνέχεια των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση.

- Συνέχεια της δεκαήμερης απεργίας των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών, έως και την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου.

- Συνέχεια της 48ωρης απεργίας των δικαστικών υπαλλήλων, με περιφρούρηση των δικαστικών μεγάρων.

- Συνέχεια της 48ωρης απεργίας των εργαζομένων στα λιμάνια.

- Συνέχεια της 48ωρης απεργίας των εργαζομένων στον ΟΤΕ. Για τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, η προσυγκέντρωση των εργαζομένων θα γίνει στα γραφεία της ΟΜΕ-ΟΤΕ στις 10.00.

- Συνέχεια της 48ωρης απεργίας των σωφρονιστικών υπαλλήλων Ελλάδας και των υπαλλήλων εξωτερικής φρούρησης.

Μετακίνηση

- Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα εκτελούν δρομολόγια από τις 09.00 έως τις 21.00.

- Οι συρμοί του ΗΣΑΠ και του Μετρό θα κινηθούν από τις 9.00 έως τη λήξη της βάρδιας. Κλειστοί ωστόσο θα παραμείνουν, μετά από εντολή της αστυνομίας, οι σταθμοί Συντάγματος και Ευαγγελισμού, καθώς και το τμήμα Δ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο, καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

- Το τραμ θα μετακινείται από τις 8 π.μ έως τη λήξη της βάρδιας.

- Ακινητοποιημένα τα πλοία και οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού, λόγω της απεργίας των σιδηροδρομικών.

- Ακινητοποιημένα τα ταξί, τα φορτηγά και τα βυτιοφόρα, λόγω της 48ωρης απεργίας των αυτοκινητιστών.

- Χωρίς αστικά λεωφορεία και σήμερα η Θεσσαλονίκη.

Υπόλοιπη επικαιρότητα:

- Παγκόσμια ημέρα οστεοπόρωσης η σημερινή

- 14.00 Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου. Στο πλαίσιο της συνεδρίασης, ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος θα ενημερώσει τα κυβερνητικά στελέχη για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις εν όψει της Συνόδου Κορυφής της 23ης Οκτωβρίου.

- Ψηφοφορία στη Βουλή επί των άρθρων του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για την εφεδρεία και το βαθμολόγιο/μισθολόγιο.

- Επίσκεψη της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με το CNN. Η υπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Χαμίντ Καρζάι και άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους.

- Το συμβούλιο υπουργών Γεωργίας της Ευρώπης, στο Λουξεμβούργο. Το συμβούλιο αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον αφού θα είναι το πρώτο μετά την ανακοίνωση των προτάσεων της Κομισιόν για την Νέα ΚΑΠ.

- Έναρξη της λειτουργίας του εμπορικού πάρκου Smart Park, του μεγαλύτερου στην Ελλάδα, στην περιοχή «Γυαλού» του δήμου Σπάτων Αρτέμιδος.

- Το 5ο Ετήσιο Συνέδριο Ελληνικού Συλλόγου Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση, στο ξενοδοχείο Divani Caravel.

- Παρουσίαση της πρώτης έκθεσης Playful Learning Media (PlayLearn 2011), σε σύνδεση με το 5ο Ευρωπαϊκό Επιστημονικό Συνέδριο για Μάθηση Βασιζόμενη σε Ψηφιακά Παιχνίδια.

Η εκδήλωση, που θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, διοργανώνεται από το Εργαστήριο Νέων Τεχνολογιών στην Επικοινωνία, την Εκπαίδευση και τα ΜΜΕ και το Διαπανεπιστημιακό Διατμηματικό ΠΜΣ «Τεχνολογίες της Επικοινωνίας και της Πληροφορίας για την Εκπαίδευση», με τη συνεργασία της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.

- Κινηματογραφική προβολή των ελληνικών δημιουργιών που συμμετείχαν στο 34ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους, των βραβευμένων ταινιών του 17ου Διεθνούς Φεστιβάλ καθώς και των ελληνικών ψηφιακών ταινιών που διαγωνίσθηκαν στο τμήμα 5ο digi20011. Οι ταινίες θα προβάλλονται έως και την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, στον κινηματογράφο «Τριανόν» (Κοδριγκτώνος 21-Πατησίων, Αθήνα).

- 19.00 Εορτασμός της Ημέρας Πολιτισμού της Κούβας με σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννη, υπό τη διοργάνωση της Πρεσβείας της Δημοκρατίας της Κούβας στην Ελλάδα σε συνεργασία με την New Star. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν μουσική, χορό, εκθέσεις ζωγραφικής και προβολή της ταινίας «Los Dioses Rotos» (Έκπτωτοι Θεοί) του Ernesto Daramas.