Αθλητικά
Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011 00:46

Euroleague: «Φόρεσε»... Armani και νίκησε τη Μακάμπι

Το «κυρίως πιάτο» της 1ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας, που διεξήχθη χθες με έξι αναμετρήσεις, περιελάμβανε μία μεγάλη έκπληξη.

Η Αρμάνι Μιλάνο των Μπουρούση και Φώτση επικράτησε της Μακάμπι Τελ Αβίβ των Παπαλουκά και Σχορτσανίτη, ενώ Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης πέτυχαν επιβλητικές εκτός έδρας νίκες επί των Ουνιόν Ολίμπια και Μπέλγκακομ Σπίρου αντίστοιχα. Στον όμιλο του Παναθηναϊκού (2ο) η Μπρόσε Μπάσκετς δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στην ΚΚ Ζάγκρεμπ, την οποία νίκησε άνετα με 96-65.

3ος όμιλος

Με τον Γιάννη Μπουρούση να πετυχαίνει 13 πόντους και τον Αντώνη Φώτση 4, η Αρμάνι Μιλάνο έκανε το “μπαμ” απέναντι στη φιναλίστ του περσινού τελικού, Μακάμπι Τελ Αβίβ. Η ιταλική ομάδα επιβλήθηκε εντός έδρας 89-82 των Ισραηλινών, που είχαν σε καλή βραδιά τους Παπαλουκά (13π.) και Σχορτσανίτη (9π.).

Από 19 πόντους πέτυχαν οι Ρούντι Φερνάντεθ και Φελίπε Ρέγες στην επιβλητική εκτός έδρας νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης στο Βέλγιο επί της Μπέλγκακομ με 100-76.

Οι 21 πόντοι του Νίκολα Πέκοβιτς δεν ήταν αρκετοί για την την Παρτιζάν, η οποία ηττήθηκε στο Βελιγράδι από την Αναντολού Εφες με 84-73. Ο Τάρενς Κίνσεϊ με 18 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των Τούρκων που είχαν άλλους τρεις παίκτες με διψήφιο αριθμό (Σαβάνοβιτς 17, Βούγιατσιτς 14 και Ιλιάσοβα 10).

4ος όμιλος

Μπορεί ο “killer” της Μπαρτσελόνα, Χουάν Κάρλος Ναβάρο να βρέθηκε σε μέτρια μέρα (9π.), ωστόσο, η Μπαρτσελόνα είναι μία ομάδα που έχει τη δυνατότητα να βρει λύσεις από πολλούς παίκτες της. Ενας από αυτούς ήταν και ο Μαρσελίνιο Χουέρτας, ο οποίος με 17 πόντους, 10 ριμπάουντ και 9 ασίστ οδήγησε εκ το ασφαλούς τους Καταλανούς στη νίκη με 86-64 επί της σλοβένικης Ουνιόν Ολίμπια. Πολύ καλός ήταν και ο Πιτ Μάικλ, που τελείωσε το ματς με 15 πόντους και 6 ριμπάουντ.