Πολιτιστικά
Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2011 15:07

«Δείγμα Γραφής» στο Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τράπεζας

Η έκθεση του Γιάννη Μιχαηλίδη με τίτλο «Δείγμα Γραφής» εγκαινιάζεται την Τρίτη 25 Οκτωβρίου, στις 8 το βράδυ, στο βιβλιοπωλείο του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης.

Η έκθεση του Γιάννη Μιχαηλίδη με τίτλο «Δείγμα Γραφής» εγκαινιάζεται την Τρίτη 25 Οκτωβρίου, στις 8 το βράδυ, στο βιβλιοπωλείο του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης.

«Το μαύρο χρώμα σαν δείγμα γραφής με την μορφή της μελάνης ή του χρώματος είναι μια ευκαιρία για άσκηση, για να δεις τη συμπεριφορά του χαρτιού, την πυκνότητα του χρώματος και τις αραιώσεις με το νερό. Να επαναλάβεις γραφές και σχήματα άπειρες φορές και να δοκιμάσεις την σταθερότητα του χεριού. Η χρησιμοποίηση χαρτιού που προορίζεται για άλλη χρήση, το μαύρο ακρυλικό χρώμα που υποδύεται την μελάνη και το φτερό που με την απαλότητά του θα δώσει λεπτές γραμμές είναι τα στοιχεία που συγκροτούν την εικόνα της γραφής.

Τέλος, η γρήγορη παλαίωση του χαρτιού που σύντομα θα του προσδώσει ένα υποκίτρινο χρώμα, θα δημιουργήσει την εντύπωση ενός έργου που μας έρχεται από παλιά και πως είμαστε οι κληρονόμοι του», αναφέρει ο Γιάννης Μιχαηλίδης.

Ο 61άχρονος καλλιτέχνης με τη σκιαθίτικη καταγωγή ζει και εργάζεται στην Αθήνα και το Πήλιο, ενώ από το 1961 έως σήμερα έχουν οργανωθεί 35 ατομικές εκθέσεις των έργων του στην Αθήνα, τον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη, τον Βόλο, τη Λάρισα, το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο και τη Μυτιλήνη. Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και σε έξι πανελλήνιες εκθέσεις (Ζάππειο Μέγαρο), με πρώτη συμμετοχή το 1963.

Πληροφορίες

Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης, Αμερικής 13, τηλ. 210 3614.143. Διάρκεια έκθεσης: Μέχρι 8 Ιανουαρίου. Ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή 9.30 - 20.00 και Δευτέρα-Τετάρτη-Σάββατο 9.30 - 15.30.