Κόσμος
Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2002 15:32

Ο τυφώνας «Ισιδώρα» πλήττει τον Κόλπο του Μεξικού

Η τροπική καταιγίδα «Ισιδώρα» σάρωσε τη νοτιοανατολική Λουιζιάνα στον Κόλπο του Μεξικού, με σφοδρούς ανέμους και καταρρακτώδεις βροχές που πλημμύρισαν αρκετά μέρη της Νέας Ορλεάνης και άλλες παράκτιες περιοχές.

Η καταιγίδα έφθασε στις ακτές με ανέμους 65 μιλίων την ώρα και σφοδρότατες βροχοπτώσεις, ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο για τους Τυφώνες.

Η μετεωρολογική υπηρεσία των ΗΠΑ προβλέπει εξασθένισή του μέσα στο επόμενο 24ωρο. Προειδοποιητικό δέλτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων έχει εκδοθεί για ορισμένες περιοχές του Τέξας ως τη Φλόριντα. Στις νοτιοανατολικές Πολιτείες Μισισίπι και Αλαμπάμα, οι κάτοικοι έχουν ήδη προετοιμαστεί για τον τυφώνα.

Σαρωτικό ήταν το πέρασμα του τυφώνα από την Κούβα. Στις αρχές της εβδομάδας έπληξε και το Μεξικό, κυρίως τη χερσόνησο Γιουκατάν, προκαλώντας το θάνατο τεσσάρων ατόμων, μεγάλες ζημιές σε 100.000 σπίτια, σε υποδομές παραγωγής και στο 90% του οδικού δικτύου της περιοχής, ενώ οι αρχές εκτιμούν ότι το μέγεθος της καταστροφής ανέρχεται σε δισεκατομμύρια δολάρια.