Πολιτική
Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011 19:31

ΚΚΕ: Προβοκάτορες σε διατεταγμένη υπηρεσία πίσω από την επίθεση κατά του ΠΑΜΕ

Προσχεδιασμένη ενέργεια από ομάδες σε διατεταγμένη υπηρεσία χαρακτήρισαν την επίθεση κατά διαδηλωτών που συμμετείχαν στην περικύκλωση της Βουλής από το ΠΑΜΕ στις 20 Οκτωβρίου, η Αλ Παπαρήγα και ο Σπ. Χαλβατζής, με γραπτή τοποθέτησή της προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθήνας.

Προσχεδιασμένη ενέργεια από ομάδες σε διατεταγμένη υπηρεσία χαρακτήρισαν την επίθεση κατά διαδηλωτών που συμμετείχαν στην περικύκλωση της Βουλής από το ΠΑΜΕ στις 20 Οκτωβρίου, η Αλ Παπαρήγα και ο Σπ. Χαλβατζής, με γραπτή τοποθέτησή της προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθήνας.

Η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ κατέθεσε στον εισαγγελέα Χαράλαμπο Λακαφώση, ο οποίος έχει αναλάβει τη διερεύνηση των καταγγελιών του Κομμουνιστικού Κόμματος περί διασυνδέσεων της Αστυνομίας με κουκουλοφόρους-ταραξίες. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της δίωρης κατάθεσής της, ακολούθησε ο Σπύρος Χαλαβατζής, ο οποίος επίσης κλήθηκε σε κατάθεση.

Στη γραπτή τους τοποθέτηση, η κ. Παπαρήγα και ο κ. Χαλβατζής επαναλαμβάνουν την πάγια θέση του ΚΚΕ ότι η άρχουσα τάξη «αξιοποιεί - μαζί με την επίσημη κρατική καταστολή, την εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς - και μηχανισμούς και μεθόδους χαφιέδικης και προβοκατόρικης δράσης, για να τρομοκρατήσει το λαό».

«Η πολιτική αυτή εκτίμηση για τη σχέση και διαπλοκή επίσημων κέντρων και επιτελείων με ομάδες προβοκατόρων, μέλη συνδέσμων «φιλάθλων», ακροδεξιών στοιχείων κλπ. που, ανάλογα με τη χρονική στιγμή φέρουν και την αντίστοιχη περιβολή (π.χ. κουκουλοφόροι) αποτελεί σταθερή θέση του ΚΚΕ, του εργατικού λαϊκού κινήματος αλλά και της πλειοψηφίας του λαού μας», επισημαίνουν χαρακτηριστικά.

Όπως υπογραμμίζουν, η εφημερίδα «Ριζοσπάστης», καθώς και άλλα έντυπα έχουν κατά καιρούς παρουσιάσει στοιχεία, «που επιβεβαιώνουν με αδιαμφισβήτητο τρόπο» τη σχέση μεταξύ επίσημων κατασταλτικών μηχανισμών «με προβοκάτορες σε διατεταγμένη υπηρεσία», λίγο πριν ή κατά τη διάρκεια εργατικών και λαϊκών κινητοποιήσεων.

«Εχουμε επανειλημμένα και επώνυμα καταγγείλει, δημοσιεύοντας τα σχετικά στοιχεία, την παρείσφρηση μέσα σε διαδηλώσεις και λαϊκές κινητοποιήσεις αστυνομικών σε διατεταγμένη υπηρεσία, μεταμφιεσμένων σε διαδηλωτές», προσθέτουν.

Όπως υποστηρίζουν μάλιστα, παρά την πληθώρα των σχετικών καταγγελιών, τόσο οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, όσο και οι κρατικοί μηχανισμοί και θεσμοί, δεν έχουν ενεργοποιηθεί τόσα χρόνια για την αποκάλυψη των ομάδων αυτών, «γεγονός που επιβεβαιώνει την ακλόνητη πεποίθησή μας για προσχεδιασμένη δράση κατά των κινητοποιήσεων του λαϊκού κινήματος, για διαπλοκή επίσημων μηχανισμών με ομάδες προβοκατόρων».

Δηλώνουν τέλος ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει να συμβάλει στην ανάδειξη και αποκάλυψη των μηχανισμών αυτών, «στοχεύοντας στην επαγρύπνηση και περιφρούρηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος από όσους επιδιώκουν να το χειραγωγήσουν».