Πολιτική
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2002 07:01

Πρόγνωση καιρού

Παροδικές νεφώσεις, με παροδικές βροχές και καταιγίδες μικρής διάρκειας - κυρίως στα βορειοδυτικά - προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, καθώς και στο Ανατολικό Αιγαίο. Λίγα χιόνια, είναι πιθανόν πέσουν στα βουνά της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα νότια τοπικά ισχυροί στρεφόμενοι από το βράδυ σε νοτιοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 11 έως 21 βαθμούς, στα δυτικά από 15 έως 26 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Σάββατο, σε όλη τη χώρα, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι έντονες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Βόρειας Ελλάδας. Οι άνεμοι, θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι στρεφόμενοι από το βράδυ στα βόρεια σε βόρειους μέτριους μέχρι ισχυρούς. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά κεντρικά και βόρεια.

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται σήμερα στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με παροδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.