Πολιτική
Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2011 14:25

Αλέξης Τσίπρας: Ενα ακόμη βήμα στο κενό η συμφωνία των Βρυξελλών

Η συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου είναι ένα ακόμη βήμα στο κενό για την ευρωζώνη και ένα ακόμα καρφί στο σταυρό του μαρτυρίου για τον ελληνικό λαό, παρατήρησε ο Αλέξης Τσίπρας και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «προσπαθεί σήμερα να παρουσιάσει ως παράδεισο όλα όσα ξόρκιζε χθες ως κόλαση».

Η συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου είναι ένα ακόμη βήμα στο κενό για την ευρωζώνη και ένα ακόμα καρφί στο σταυρό του μαρτυρίου για τον ελληνικό λαό, παρατήρησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι «προσπαθεί σήμερα να μας παρουσιάσει ως παράδεισο όλα όσα ξόρκιζε χθες ως κόλαση».

Με τη συμφωνία των Βρυξελλών, πρόσθεσε, αποδεικνύεται ότι όλο αυτόν τον καιρό οι πολιτικές της κυβέρνησης ήταν εγκληματικές και στο τέλος μας οδήγησαν στην ουσιαστική χρεοκοπία.

Μας έβαλαν στην εθνική περιπέτεια με χρέος στο 115% του ΑΕΠ και στην καλύτερη περίπτωση θα μας βγάλουν φτωχούς, ταπεινωμένους, διαλυμένους και με χρέος 120% του ΑΕΠ. Ποιος να τους εμπιστευτεί όταν μόνο μέσα σε ενάμισι χρόνο εφαρμογής του μνημονίου έχουν πέσει έξω πάνω από πέντε φορές στις προβλέψεις τους για την ύφεση, υποστήριξε και εκτίμησε πως η απόφαση της Συνόδου Κορυφής δεν μπορεί να οδηγήσει σε βιώσιμο δρόμο την οικονομία γιατί βασίζεται σε λάθος συνταγή, τη συνταγή της λιτότητας που γεννά την ύφεση.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ αναγνώρισε πως η διαγραφή του χρέους είναι αναγκαία, είναι όμως δώρον άδωρον -υπογράμμισε- αν πρόκειται να συνεχιστεί μια πολιτική ύφεσης και κοινωνικής κατεδάφισης.

«Η κυβέρνηση Παπανδρέου, όχι μόνο δεν έσωσε κανέναν, αλλά έδωσε πολύτιμο χρόνο στους δανειστές και στις τράπεζες για να σώσουν αυτοί σημαντικό μέρος των κεφαλαίων τους», υποστήριξε ο κ. Τσίπρας. «Τώρα», συνέχισε, «αφήνει εκτεθειμένα τα ασφαλιστικά ταμεία και μας εγκαθιστά μια μόνιμη επιτροπεία, που θα οδηγήσει τη χώρα, μέσα από μέτρα σκληρής λιτότητας, στην κοινωνική ερήμωση, στην έκρηξη της ανεργίας και στη μαζική μετανάστευση της νέας γενιάς».

Αυτή η απόφαση, αυτή η συμφωνία δεν πρέπει και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τον ελληνικό λαό, διεμήνυσε και κατηγόρησε τον κ. Παπανδρέου ότι «δεν έχει καμία εξουσιοδότηση να καταργεί την εθνική κυριαρχία» και «καμία νομιμοποίηση να παρακάμπτει τη δημοκρατία και να καταλύει τη λαϊκή κυριαρχία».