Αθλητικά
Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2011 18:22

Κηδεύτηκε ο Λεωνίδας Ανδριανόπουλος

Το τελευταίο «αντίο» στον Λεωνίδα Ανδριανόπουλο είπε το απόγευμα της Πέμπτης στον ναό της Αγίας Τριάδας στον Πειραιά σύσσωμη η οικογένεια του Ολυμπιακού.

Το «παρών» έδωσαν ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης, ο πρώην μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Σωκράτης Κόκκαλης, ο γιος του Πέτρος Κόκκαλης, ο Σταύρος Νταϊφάς, ο Λεωνίδας Θεοδωρακάκης, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Μιχάλης Κουντούρης και πλήθος άλλου κόσμου. Από πρώην και νυν αθλητές του συλλόγου μέχρι και απλοί φίλαθλοι. Και φυσικά η οικογένεια και οι φίλοι του εκκλιπόντα.

Ο εκ των ιδρυτών του Ολυμπιακού άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 100 ετών το πρωί της Τρίτης. Ήταν ο βενιαμίν της θρυλικής πεντάδας των Ανδριανοπουλαίων (Γιώργος, Γιάννης, Ντίνος και Βασίλης τα άλλα αδέλφια), που δόξασε την πειραϊκή ομάδα τις δεκαετίες του 1920 και του 1930.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά το 1911. Αρχικά ασχολήθηκε με το στίβο (τριπλούν) και ακολούθησε η ποδοσφαιρική του καριέρα στον Ολυμπιακό. Την ερυθρόλευκη φανέλα τη φόρεσε πρώτη φορά το 1927 και την κρέμασε το 1936 σε ηλικία 24 ετών, έχοντας στεφθεί τέσσερις φορές πρωταθλητής Ελλάδας. Με το εθνόσημο στο στήθος αγωνίστηκε 11 φορές σημειώνοντας δύο γκολ.