Αθλητικά
Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2011 18:44

Bundesliga: Ισόπαλη η Ντόρτμουντ

Σημαντικό βαθμό εκτός έδρας απέσπασε η Ντόρτμουντ από τη Στουτγκάρδη, την ώρα που η Μπάγερν Μονάχου με το 4-0 επί της Νυρεμβέργης αύξησε τη διαφορά από τους διώκτες της.

Σημαντικό βαθμό εκτός έδρας απέσπασε η Ντόρτμουντ από τη Στουτγκάρδη στο ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής της Bundesliga, την ώρα που η Μπάγερν Μονάχου με το 4-0 επί της Νυρεμβέργης αύξησε τη διαφορά από τους διώκτες της.

Η Χέρτα έκανε την έκπληξη επί της Βόλφσμπουργκ, ενώ ο Χούντελααρ χάρισε μεγάλη νίκη στη Σάλκε επί της Χοφενχάιμ.

Όρθια στάθηκε η Ντόρτμουντ στο «Mercedes Benz Arena», όπου απέσπασε ισοπαλία 1-1 από την φορμαρισμένη Στουτγκάρδη. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στην 4η αγωνιστική του Champions League, το βράδυ της ερχόμενης Τρίτης στη Βεστφαλία, βρέθηκε να χάνει από το γκολ του Τάστσι, αλλά στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους ο Πίστσζεκ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Ήταν μόλις η 2η ισοπαλία της Μπορούσια σε 11 αγωνιστικές, αποτέλεσμα που την άφησε 5 βαθμούς πίσω από την Μπάγερν.

Για 39 λεπτά «πάτησε το γκάζι» η πρωτοπόρος Μπάγερν Μονάχου, στο διάστημα αυτό πέτυχε τρία γκολ και μετέτρεψε το υπόλοιπο της αναμέτρησης με τη Νυρεμβέργη σε τυπική διαδικασία. Οι Γκόμεζ, Σβαϊνστάιγκερ και Ριμπερί έδωσαν το προβάδισμα στους Βαυαρούς με 3-0, ενώ στο δεύτερο μέρος ο Γκόμες βρήκε ξανά το δρόμο προς τα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 4-0. Με αυτή την επιβλητική νίκη η ομάδα του Γιουπ Χάινκες ξεπέρασε το σοκ της περασμένης Κυριακής από το Ανόβερο (ηττήθηκε 2-1), ενώ αύξησε τη διαφορά από τους διώκτες της.

Μέσα σε 3 λεπτά (73'-76') ο Γιαν Κλάας Χούντελααρ πέτυχε δύο γκολ (το ένα με πέναλτι) και χάρισε τη δεύτερη διαδοχική νίκη στη Σάλκε με 3-1 επί της Χοφενχάιμ, που προσωρινά είχε ισοφαρίσει στο 63΄ με τον Ιμπίσεβιτς. Για τους γηπεδούχους, με τους οποίους αγωνίστηκε βασικός ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, είχε ανοίξει στο σκορ στο πρώτο μέρος ο Ραούλ.

Ο Μάρκο Ράους ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης της Γκλάντμπαχ επί του Ανόβερο με 2-1. Ο 22χρονος διεθνής Γερμανός πέτυχε και τα δύο τέρματα των γηπεδούχων (είχε ισοφαρίσει ο Πόγκατετς) χαρίζοντας στη Μπορούσια ένα ακόμη σπουδαίο «τρίποντο», χάρη στο οποίο η ομάδα του Φαβρ διατηρήθηκε σε απόσταση πέντε βαθμών από τη Μπάγερν.

Η Χέρτα έκανε την έκπληξη της αγωνιστικής. Μετά από ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη ματς, η ομάδα του Βερολίνου πανηγύρισε μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί της Βόλφσμπουργκ με 3-2.

Παρά την παρουσία του Σωτήρη Κυργιάκου, η άμυνα των «λύκων» έμπαζε από παντού, με αποτέλεσμα να γνωρίσουν την ήττα. Μέσα σε 10 λεπτά στο πρώτο μέρος μπήκαν τρία γκολ, δύο για τους φιλοξενούμενους (27' Ράφαελ, 37' Κομπιασβίλι) κι ένα για τους γηπεδούχους (31' Μάντζουκιτς). Η ομάδα του Μάγκατ έφτασε στην ισοφάριση με τον Σέφερ στο 84', αλλά ένα λεπτό μετά ο Λασόγκα χάρισε το «τρίποντο» στους Βερολινέζους.

Παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ από το γκολ του Μπάνγκερτ, η Βέρντερ Βρέμης βρήκε τον τρόπο να αντιδράσει και πήρε τη μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί της Μάιντς με 3-1, στον αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε το «κυρίως πιάτο» της 11ης αγωνιστικής της Bundesliga.

Στο 150ο παιχνίδι του στο γερμανικό πρωτάθλημα ο Κλαούντιο Πιζάρο ήταν αυτός που ισοφάρισε για τους «πράσινους», για να ακολουθήσουν άλλα δύο τέρματα στο δεύτερο μέρος από τους Χουντ και Πρέντλ, με τα οποία οι φιλοξενούμενοι πήραν τη μεγάλη νίκη.

Η σημερινή ήταν η 6η νίκη για την ομάδα του Τόμας Σάαφ, ενώ για τη Μάιντς η 6η ήττα σε 11 αγώνες.