Αθλητικά
Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2011 16:54

Α1 Μπάσκετ: Ανετα με Μαρούσι ο Ολυμπιακός

Χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερη πρόβλημα ο Ολυμπιακός κατέβαλε την αντίσταση του Αμαρουσίου στο ΣΕΦ με 92-63 την Κυριακή το μεσημέρι.

Η ομάδα των βορείων προαστίων κατέβηκε με έναν μόλις ξένο και έξι εφήβους και φυσικά δεν θα μπορούσε έτσι να κοιτάξει στα μάτια τους «ερυθρόλευκους».

Οι Κάιλ Χάιντς και Πέρο Αντιτς ήταν οι κορυφαίοι για τους νικητές με τον Αμερικάνο φόργουορντ να πετυχαίνει 14 πόντους και να μαζεύει πέντε ριμπάουντ και τον Σκοπιανό σέντερ από την πλευρά του να προσθέτει άλλους 12 πόντους στο άθροισμα της ομάδας του.

Δύο στα δύο για Περιστέρι

Ιδανικό ξεκίνημα για το Περιστέρι στη νέα σεζόν, καθώς η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη νίκησε και τον Ικαρο Καλλιθέας με 65-55 και έκανε το δυο στα δυο.

Το συγκρότημα της «δυτικής όχθης» ζευγάρωσε τα «τρίποντα» στην αρχή της περιόδου, μετά από την επικράτησή του επί του ΚΑΟΔ εντός έδρας στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Σήμερα ήταν η σειρά του Ικάρου, που δεν κατάφερε σε καμία στιγμή του αγώνα να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα (Γλυφάδα). Το Περιστέρι από την αρχή ήταν μπροστά στο σκορ και μετά την πρώτη περίοδο, πήρε σιγά-σιγά και μία σημαντική διαφορά, η οποία στο τέλος του τρίτου δεκάλεπτου έφτασε τους 16 πόντους (34-50).

Οι νικητές, όπως και στο ματς με τους Δραμινούς, είχαν σε μεγάλη μέρα τον Ρίτσαρντ Ρόμπι, που πέτυχε 19 πόντους, ενώ με 11 τελείωσε τον αγώνα ο Σκοτ. Για λογαριασμό της ομάδας της Καλλιθέας κορυφαίος ήταν ο Σέρβος, Μάρκο Λιούμπισιτς με 13 πόντους.

Πρώτη νίκη η Καβάλα

Χάρη στην πολύ καλή εμφάνισή της στο δεύτερο μέρος η Καβάλα επικράτησε 75-60 του ΠΑΟΚ, πετυχαίνοντας την πρώτη εφετινή της νίκη μετά από 2 αγωνιστικές.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε το «πάνω χέρι» στο πρώτο μέρος, όπου ξέφυγε ακόμη και με 10 πόντους (24-14), αλλά με «αιχμή του δόρατος» τον Τέιλορ, οι παίκτες του Πρίφτη έκλεισαν το ημίχρονο στο -3 (34-37).

Το δεύτερο 20λεπτο ανήκε αποκλειστικά στους γηπεδούχους, οι οποίοι με επί μέρους σκορ 19-3 ξέφυγαν με 47-40 κι από κει και πέρα έφτασαν στη μεγάλη νίκη.