Πολιτική
Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2011 08:58

Σταδιακή εξασθένηση των ανέμων

Βόρειοι άνεμοι τοπικά μέχρι 7 μποφόρ στο Αιγαίο με σταδιακή εξασθένηση και τοπικές βροχές στα νοτιοδυτικά το βράδυ θα είναι σήμερα τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Βόρειοι άνεμοι τοπικά μέχρι 7 μποφόρ στο Αιγαίο με σταδιακή εξασθένηση και τοπικές βροχές στα νοτιοδυτικά το βράδυ θα είναι σήμερα τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Στην Αττική, αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά και βόρεια τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά το πρωί τοπικά μέχρι 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά και βόρεια τις πρωινές ώρες και τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες προβλέπονται για τη Θεσσαλονίκη. Το θερμόμετρο στη συμπρωτεύουσα θα δείξει από 06 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως τις πρωινές ώρες στη Θράκη. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Aνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 02 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη οπου νωρίς το πρωί θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Νησιά Ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Kαιρός: αρχικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι οι οποίες βαθμιαία στα νοτια θα πυκνώσουν και το βραδυ είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές.

Aνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά μέχρι 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 04 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στην ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Kαιρός: στην ανατολική Πελοπόννησο αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και τη νύχτα είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες .

Aνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά και νοτια το πρωί τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 07 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Kαιρός: τοπικές νεφώσεις κυρίως στη βόρεια Κρήτη. Οι νεφώσεις στα δυτικά το βραδυ θα αυξηθούν και είναι πιθανό τη νύχτα να σημειωθούν τοπικές βροχές.

Aνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και το πρωί στις δυτικές Κυκλάδες τοπικά μέχρι 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 13 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Kαιρός: γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα στα νοτια.

Aνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.