Πολιτική
Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2011 15:19

Συνεργάτες του Πρωθυπουργού διαψεύδουν τα περί παραίτησης

Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν παραιτείται από Πρωθυπουργός μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο πηγές του πρωθυπουργικού γραφείου. «Είμαστε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και πάντα επιδιώκουμε τη συνεργασία», φέρεται να δήλωσε κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Διαψεύδονται από το Γ. Μιχελάκη τα περί επαφών για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν παραιτείται από Πρωθυπουργός μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο πηγές του πρωθυπουργικού γραφείου.

Σύμφωνα με ενημέρωση συνεργατών του Πρωθυπουργού από τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο κ. Παπανδρέου δεν προτίθεται να παραιτηθεί ούτε να ζητήσει την παραίτηση των υπουργών του, ενώ θα μιλήσει κανονικά απόψε στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Θα προηγηθεί η ομιλία του στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ στις 17.00, ενώ σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Παπανδρέου δεν θα μεταβεί τελικά στο Προεδρικό Μέγαρο για να συναντήσει τον Κάρολο Παπούλια.

Κατά την κρίσιμη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Πρωθυπουργός φέρεται πάντως να χαιρέτισε τη σημερινή στάση της ΝΔ (σ.σ. με την πρόταση του Αντώνη Σαμαρά για προσωρινή μεταβατική κυβέρνηση http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2084599 ) και να εξέφρασε την ετοιμότητα της κυβέρνησης να συζητήσει για την πρόταση Σαμαρά με υπευθυνότητα και σοβαρότητα. «Σηκώσαμε το τεράστιο βάρος για να σώσουμε την Ελλάδα, είμαστε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και πάντα επιδιώκουμε τη συνεργασία», ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.

Σύμφωνα με το Reuters, την ετοιμότητα της κυβέρνησης να ξεκινήσει συνομιλίες με τη ΝΔ εξέφρασε και ο Ηλίας Μόσιαλος.

«Καλωσορίζουμε την απόφαση της ΝΔ να στηρίξει τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να συζητήσει με σοβαρότητα για την πρόταση, όπως εξετάζει και άλλες προτάσεις, για το συμφέρον της χώρας.

Οπως μετέδωσε η ΝΕΤ, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας και ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού, Νίκος Αθανασάκης, εξουσιοδοτήθηκαν από το υπουργικό συμβούλιο να μεταβούν στα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού, ώστε να ξεκινήσουν οι συνομιλίες επί της πρότασης Σαμαρά για σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης, κάτι όμως που διέψευσε σε δηλώσεις του στο ίδιο κανάλι ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Μιχελάκης, λέγοντας πως δεν υπάρχει καμία επαφή.

Η μεταβατική κυβέρνηση που προτείνουμε, θα έχει συγκεκριμένο και περιορισμένο χρονικό ορίζοντα και δεν θα έχει καμία σχέση με συγκυβέρνηση κομμάτων, υπογράμμισε και όσον αφορά τη σύνθεσή της, σημείωσε ότι αυτό αποτελεί αρμοδιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας.