Αθλητικά
Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2011 21:57

Εύκολο πέρασμα του ΠΑΟΚ στην Ιρλανδία

Ανετο ήταν το πέρασμα του ΠΑΟΚ από το Δουβλίνο κόντρα στη Σάμροκ Ρόβερς. Με δύο γκολ του Σαλπιγγίδη κι ένα του Φωτάκη, ο «Δικέφαλος του Βορρά» επικράτησε 3-1 των Ιρλανδών.

Σε συνδυασμό με το άλλο αποτέλεσμα του 1ου ομίλου (νίκη της Ρούμπιν Καζάν επί της Τότεναμ 1-0) ο ΠΑΟΚ πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας με 8 β. έναντι 7 των Ρώσων και των Αγγλων.

Καθοριστικές οι προσεχείς δύο αγωνιστικές για την πρόκριση, καθώς και οι τρεις ομάδες διεκδικούν τα δύο εισιτήρια για τους «32» της διοργάνωσης. Στις 30 Νοεμβρίου ο ΠΑΟΚ θα ταξιδέψει στο Λονδίνο, όπου θα παίξει με την Τότεναμ, ενώ την ίδια ημέρα η Ρούμπιν Καζάν θα έχει εύκολο έργο απέναντι στη Σάμροκ Ρόβερς. Την τελευταία αγωνιστική (6η) η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα υποδεχθεί την Ρούμπιν (ίσως στο ματς θα παιχτεί η πρόκριση μίας εκ των δύο μονομάχων), ενώ οι «πετεινοί» θα παίξουν με τους ουραγούς του ομίλου και λογικά θα πάρουν το «τρίποντο».

Γκολ... με το καλημέρα για τον ΠΑΟΚ. Στην πρώτη του οργανωμένη επίθεση ο «Δικέφαλος του Βορρά» πήρε το προβάδισμα, με άψογο πλασέ του Σαλπιγγίδη μετά από ασίστ του Βιεϊρίνια (7').

Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων στη συνέχεια ήταν ...χαώδης και ο ΠΑΟΚ πέτυχε άλλα δύο γκολ πριν τη λήξη του ημιχρόνου, στο 35' με τον Φωτάκη μετά από ασίστ του Σαλπιγγίδη και στο 38' πάλι με τον μεγάλο πρωταγωνιστή της ελληνικής ομάδας στο ματς, Δημήτρη Σαλπιγγίδη.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε κάπως χαλαρά στο δεύτερο μέρος και στο 51' ο Ντένεχι μείωσε σε 3-1, δίνοντας κάποιες ελπίδες στους γηπεδούχους για να αλλάξουν τα εις βάρος τους δεδομένα. Το γκολ αφύπνησε τους Θεσσαλονικείς που δεν επέτρεψαν στη συνέχεια στους παίκτες του Ο΄Νιλ να ανησυχήσουν σε άλλη φάση την εστία του Χαλκιά. Ο Βιεϊρίνια είχε δοκάρι στο 68' , ενώ στο 72' αστόχησε προ κενής εστίας.

Δήλωσαν:

Μάικλ Ο'Νιλ (προπονητής Σάμροκ Ρόβερς): «Με την ταχύτητα τους οι παίκτες του ΠΑΟΚ κατάφεραν να μας αιφνιδιάσουν. Στο δεύτερο ημίχρονο καταφέραμε να χτυπήσουμε το παιχνίδι όσο μπορούσαμε, παρά το γεγονός πως το σκορ ήταν 0-3».

Λάσλο Μπόλονι (προπονητής ΠΑΟΚ): «Είμαι χαρούμενος, αλλά περισσότερο ικανοποιημένος. Υπήρξαν στιγμές που ήμουν περήφανος για τους παίκτες μου. Το πρώτο ημίχρονο ήταν δικό μας, με κατοχή της μπάλας, με επιθετικές ενέργειες, ευκαιρίες και τρία γκολ. Το πρώτο ημίχρονο που κάναμε σήμερα ήταν το καλύτερο όσο είμαι εγώ εδώ».