Αθλητικά
Σάββατο, 05 Νοεμβρίου 2011 18:23

Α1 Μπάσκετ: Πέρασε από το Ρέθυμνο ο Ολυμπιακός

Εύκολο απόγευμα είχε στο Ρέθυμνο ο Ολυμπιακός, ο οποίος επικράτησε με 97-84 του τοπικού ΑΓΟΡ και έκανε το τρία στα τρία στο πρωτάθλημα της Α1.

Παρότι δυσκολεύτηκαν στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, οι «ερυθρόλευκοι» πάτησαν γκάζι στο δεύτερο δεκάλεπτο και με ένα σερί 15-0 έφθασαν τη διαφορά στο +14 στο 18' (32-46) και στη συνέχεια έκαναν απλώς συντήρηση δυνάμεων.

Πάντως, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έδειξε ενοχλημένος από τα πάμπολλα λάθη στα οποία υπέπεσαν οι παίκτες του, που έφθασαν να είναι διπλάσια των αντιπάλων (16 έναντι 8).

Εν τω μεταξύ, δυο εξαιρετικά ρεκόρ σημείωσε ο Βασίλης Σπανούλης. Ο διεθνής γκαρντ με τις επτά ασίστ που μοίρασε πέρασε τις 1.000 στην Α1 (1004 συνολικά) και με τα πέντε ριμπάουντ που μάζεψε ξεπέρασε τα 500 (504).

Ανετα η Καβάλα το Μαρούσι

Τι κι αν το Μαρούσι παρατάχθηκε για πρώτη φορά πλήρες φέτος. Η Καβάλα δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα και επικράτησε άνετα στο κλειστό του Αγίου Θωμά με 59-70.

Το συγκρότημα του Δημήτρη Πρίφτη πήρε τον έλεγχο του αγώνα από τα πρώτα λεπτά και μετά το τρίτο δεκάλεπτο πήρε τη διαφορά ασφαλείας, που θα το οδηγούσε με ηρεμία στην τελική επικράτηση.

Η μακεδονική ομάδα, που πέτυχε τη δεύτερη διαδοχική νίκη της (προηγούμενη επί του ΠΑΟΚ) είχε σε εκπληκτική βραδιά τον Ο'Μπράιαντ με 17 πόντους, ενώ από 13 πέτυχαν οι Πάσαλιτς και Γκάρισον. Από την ομάδα των βορείων προαστίων ξεχώρισαν οι Νικολαΐδης και Κόμματος με 15 και 13 πόντους αντίστοιχα,

Περίπατος για ΠΑΟΚ

Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ. Στο κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής, στην Πυλαία, η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου επικράτησε 84-70 του Ηλυσιακού.

Η αθηναϊκή ομάδα πάλεψε για τρεις περιόδου, όπου βρισκόταν μέσα στη διεκδίκηση της νίκης, αλλά στην τελευταία, ο «Δικέφαλος του Βορρά» πήρε μια διαφορά που την κράτησε έως το τέλος της αναμέτρησης.

Κορυφαίοι για τους γηπεδούχους ήταν ο Γκόρι και Ντικούδης, με 23 και 21 πόντους αντίστοιχα, ενώ για τους φιλοξενούμενους, ο Κασελάκης πέτυχε 17 πόντους, ενώ 11 ο Χατζής.