Κόσμος
Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2011 11:14

Λευκός Οίκος: Δεν έχει υπάρξει καμία... στενή επαφή τρίτου τύπου

Δεν υπάρχουν αποδείξεις για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος συμπληρώνοντας ότι η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών συνεχίζει την αναζήτηση.

Δεν υπάρχουν αποδείξεις για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος συμπληρώνοντας ότι η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών συνεχίζει την αναζήτηση.

«Η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει αποδείξεις ότι υπάρχει κάποια μορφή ζωής εκτός του πλανήτη μας ή ότι κάποια εξωγήινη ύπαρξη επικοινώνησε ποτέ με κάποιο μέλος της ανθρώπινης φυλής», έγραψε ο Φιλ Λάρσον από την Υπηρεσία Επιστήμης και Τεχνολογίας του Λευκού Οίκου στην επίσημη ιστοσελίδα του Αμερικανού προέδρου.

Δεν πρόκειται για αστείο. Χιλιάδες πολίτες έβαλαν την υπογραφή τους τις προηγούμενες ημέρες σε δύο αιτήματα, τα οποία υπεβλήθησαν μέσω της πρωτοβουλίας του Λευκού Οίκου "We the People" που εγκαινιάστηκε το Σεπτέμβριο για να ενισχύσει την επικοινωνία της Ουάσινγκτον με το μέσο Αμερικανό. Η αμερικανική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να απαντά σε όποιο αίτημα συγκεντρώνει περισσότερες από 5.000 υπογραφές σε διάστημα 30 ημερών. Το ένα από τα δύο αιτήματα, που καλούσε το Λευκό Οίκο να «αναγνωρίσει επίσημα την επαφή της ανθρώπινης φυλής με μια εξωγήινη παρουσία», συγκέντρωσε 12.000 υπογραφές.

«Δεν υπάρχουν αξιόπιστες πληροφορίες που να καταδεικνύουν ότι αποκρύπτονται αποδείξεις από το κοινό», τονίζει στο γραπτό μήνυμά του ο Λάρσον, προσθέτοντας ότι γίνονται προσπάθειες να συγκεντρωθούν περισσότερες αποδείξεις για την ύπαρξη ή μη εξωγήινης ζωής μέσω π.χ. του Κέπλερ, της αποστολής του Διαστημικού Εργαστηρίου του Aρη και βέβαια μέσω του προγράμματος Αναζήτησης Εξωγήινης Νοημοσύνης Seti.

Στο ένα από τα δύο αιτήματα, οι υπογράφοντες επικαλούνται τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων, κατά τα οποία περισσότεροι από τους μισούς Αμερικανούς πιστεύουν ότι υπάρχει ζωή πέρα από τη Γη και «περισσότεροι απο το 80% θεωρούν ότι η κυβέρνηση δεν λέει την αλήθεια».

«Πολλοί επιστήμονες και μαθηματικοί έχουν εξετάσει... το ερώτημα κατά πόσο είναι πιθανό να υπάρχει ζωή πέρα από τη Γη και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες κάπου, στα τρισεκατομμύρια τρισεκατομμυρίων άστρων του Σύμπαντος, να υπάρχει ένας πλανήτης εκτός από το δικό μας, ο οποίος φιλοξενεί ζωή», γράφει μεταξύ άλλων ο Λάρσον. «Πολλοί ωστόσο έχουν επίσης σημειώσει ότι οι πιθανότητες να έρθουμε σε επαφή με κάποια από αυτές τις μορφές ζωής - ιδιαίτερα τις ευφυείς- είναι εξαιρετικά λίγες, δεδομένων των αποστάσεων».