Κόσμος
Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011 00:07

Τουρκία: Τουλάχιστον τρεις νεκροί από το σεισμό των 5,7 Ρίχτερ

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ δεκάδες άλλοι παραμένουν παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια των ξενοδοχείων και άλλων κτηρίων που κατέρρευσαν μετά το σεισμό των 5,7 Ρίχτερ στην πόλη Βαν, στην ανατολική Τουρκία.

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ δεκάδες άλλοι παραμένουν παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια των ξενοδοχείων και άλλων κτηρίων που κατέρρευσαν από το σεισμό των 5,7 Ρίχτερ στην πόλη Βαν, στην ανατολική Τουρκία.

Σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο, πολλά άτομα έχουν ανασυρθεί από τα ερείπια των τουλάχιστον 21 κτηρίων που κατέρρευσαν.

Όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV στην πόλη Βαν κατέρρευσε ένα εξαώροφο ξενοδοχείο, στο οποίο διέμεναν κυρίως δημοσιογράφοι και μέλη του τουρκικού Ερυθρού Σταυρού.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 21:23 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), το επίκεντρό της ήταν στην περιοχή Εντρεμίτ, περίπου 26 χιλιόμετρα νότια της Βαν και είχε εστιακό βάθος 4,8 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το ινστιτούτο.

Στην ίδια περιοχή είχε σημειωθεί τον περασμένο μήνα σεισμός μεγέθους 7,6 βαθμών με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περίπου 600 άνθρωποι.