Κόσμος
Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2011 17:44

Συριακές ενστάσεις για την απόφαση του Αραβικού Συνδέσμου

«Αντίθετη» με τη συνθήκη του παναραβικού οργανισμού, χαρακτήρισε σήμερα ο Σύρος αντιπρόσωπος Γιουσέφ Αχμεντ, την απόφαση του Αραβικού Συνδέσμου για αποπομπή της Συρίας. Χαιρετίζει τις αποφάσεις του παναραβικού οργανισμού η Ε.Ε.

«Αντίθετη» με τη συνθήκη του παναραβικού οργανισμού, χαρακτήρισε σήμερα ο Σύρος αντιπρόσωπος Γιουσέφ Αχμεντ, την απόφαση του Αραβικού Συνδέσμου για αποπομπή της Συρίας.

Ο Αραβικός σύνδεσμος ανακοίνωσε την αναστολή της συμμετοχής της Συρίας σε συνόδους του και στις υπηρεσίες του και απείλησε τη συριακή κυβέρνηση με κυρώσεις, εάν συνεχίσει να αγνοεί το σχέδιο διευθέτησης της κρίσης που προτάθηκε από τον παναραβικό οργανισμό.

Όπως δήλωσε ο Αχμεντ μετά την έκτακτη σύνοδο του Αραβικού Συνδέσμου, στο Κάιρο, ότι η απόφαση αυτή του Αραβικού Συνδέσμου στην οποία αντιτάχθηκαν δυο αντιπρόσωποι, μπορεί να ληφθεί μόνο ομόφωνα.

«Είναι μια απόφαση που θέτει τέλος στην κοινή αραβική δράση και αποδεικνύει ότι η ηγεσία του Αραβικού Συνδέσμου ακολουθεί ένα πρόγραμμα το οποίο έχουν υπαγορεύσει Αμερικανοί και Δυτικοί», τόνισε ο Αχμεντ, σύμφωνα με τα συριακά ΜΜΕ.

Τις αποφάσεις του Αραβικού Συνδέσμου χαιρέτησε η Ευρωπαίκή Ένωση. «Υποστηρίζουμε πλήρως τις αποφάσεις που ελήφθησαν από τον Αραβικό Σύνδεσμο σήμερα, που δείχνουν την αυξανόμενη απομόνωση του συριακού καθεστώτος», δήλωσε η εκπρόσωπος της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Αστον.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό πρακτορείο