Αθλητικά
Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2011 15:09

Σισέ: Στον Παναθηναϊκό ανέκτησα την αυτοπεποίθησή μου

Στους λόγους που επέλεξε τον Παναθηναϊκό πριν τρία χρόνια αναφέρθηκε ο Τζιμπρίλ Σισέ σε άλλη μια συνέντευξή του στη γαλλική Equipe.

Όπως εξήγησε ο άσος της Λάτσιο, ο ανταγωνισμός του Champions League και η δυνατότητα να πετύχει πολλά γκολ και να γίνει ο ηγέτης της ομάδας ήταν οι δυο κύριες αιτίες που τον οδήγησαν στο «τριφύλλι».

«Ποτέ δεν κάνω τίποτα χωρίς απώτερο κίνητρο και πάντα θα κάνω τα πάντα για να παίξω για την πατρίδα μου. Είμαι ένας άνθρωπος που δεν τα παρατάει. Επέλεξα τον Παναθηναϊκό για να ανακτήσω την αυτοπεποίθησή μου και να πετύχω γκολ προκειμένου να επιστρέψω στην εθνική Γαλλίας», σχολίασε.

«Είχα πετύχει δέκα γκολ με τη Σάντερλαντ την προηγούμενη περίοδο (σ.σ. 2008/09), αλλά δεν έπαιζα στην Ευρώπη, ενώ ο Παναθηναϊκός συμμετείχε στα προκριματικά του Champions League και στη χειρότερη περίπτωση θα έπαιζε στο Europa League. Ήξερα επίσης πως θα έπρεπε να πετύχω πολλά γκολ για να επιστρέψω στην εθνική ομάδα. Και πέτυχα πολλά γκολ με τον Παναθηναϊκό».

Αναφορικά με την περίοδο δυστοκίας, που βιώνει τώρα στη Serie A, παραδέχθηκε ότι η όλη κατάσταση τον ανησυχεί για το ενδεχόμενο να χάσει τη θέση του στους «τρικολόρ».

«Είναι αλήθεια πως περνάω μια δύσκολη περίοδο με τη Λάτσιο, καθώς δεν έχω σκοράρει σε δέκα ματς πρωταθλήματος. Η αποχή από το σκοράρισμα είναι πιο δύσκολη, μου κάνει περισσότερο κακό. Ανησυχώ και καταλαβαίνω πως ο ομοσπονδιακός τεχνικός θέλει να δώσει ευκαιρίες σε όλους», τόνισε.