Την ενόχλησή του για την προσωρινή απουσία του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου από την αίθουσα της Βουλής κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων, εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος, ο οποίος στην ομιλία του ζήτησε αυστηρό προγραμματισμό του χρονοδιαγράμματος των εκλογών.
Την ενόχλησή του για την προσωρινή απουσία του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου από την αίθουσα της Βουλής κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων, εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος, ο οποίος στην ομιλία του ζήτησε αυστηρό προγραμματισμό του χρονοδιαγράμματος των εκλογών.
Ο κ. Μαρκόπουλος κάλεσε τον Πρωθυπουργό να προγραμματίσει με πιο αυστηρούς και συγκεκριμένους όρους, το χρονοδιάγραμμα των εκλογών, γιατί, όπως είπε, θα πρέπει να μιλήσουν και οι πολίτες γι αυτήν, ενώ παρατήρησε πως ο κ. Παπαδήμος κατά τη χθεσινή εμφάνισή του στη Βουλή, δεν αναφέρθηκε λεπτομερέστερα για το έργο που του ανατέθηκε από τα κόμματα που τον στηρίζουν.
«Δεν άκουσα πόσα εκτιμά ότι θα γλυτώσει το κράτος από τόκους, από αυτά που θα μας απαλλάξει το PSI. Δεν είπε τι διαπραγμάτευση θα κάνει στα ομόλογα επ' ωφελεία του ασφαλιστικού συστήματος. Δεν άκουσα τίποτα παραπάνω απ' αυτά που γράφουν πολιτικοί και οικονομικοί αναλυτές - και σήμερα δεν είδα θετικά δημοσιεύματα για την πορεία της χώρας, αλλά άκρως αρνητικά και στη Le Monde και στην Frankfurter Allgemeine Zeitung και ανησυχώ γιατί η χώρα έχει περιέλθει σε πλήρη αναξιοπιστία, χάρη στις απίθανες προσπάθειες του κ. Παπανδρέου» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και ζήτησε τον αυστηρό προγραμματισμό του χρονοδιαγράμματος των εκλογών.
«Από τα λεγόμενά σας διαβλέπω μία αγωνία μήπως η κυβέρνηση Παπαδήμου πετύχει. Δεν αντιλαμβάνομαι για ποιο λόγο η πολιτική σας εξαντλείται σε τέτοιες αγωνίες», απάντησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νάσος Αλευράς, δηλώνοντας ταυτόχρονα ο ίδιος είναι «υπέρ κυβέρνησης πλήρους, κατά το Σύνταγμα, ευθύνης και όχι περιορισμένης». «Είναι λάθος», εκτίμησε, «να προσπαθεί η ΝΔ να προδιαγράψει μια κυβέρνηση περιορισμένης ευθύνης και χρονικού ορίζοντα. Κυβέρνηση περιορισμένου χρονικού ορίζοντα δεν αναγνωρίζει το Σύνταγμα - και είναι λάθος και του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑ.Ο.Σ. που δέχθηκαν περιγραφή του Συντάγματος».
«Αν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλει εκλογές, να κάνουμε εκλογές, αλλά να εξηγήσει στο λαό το περιεχόμενο του πολιτικού του προγράμματος. Πολιτικό πρόγραμμα ενός σοβαρού κόμματος δεν μπορεί να είναι η "επαναδιαπραγμάτευση", αλλά το πόσα χρήματα θα φέρει, ποιο θα είναι το έλλειμμα του 2012, ποια θα είναι η οικονομική της συνταγή, εάν η επαναδιαπραγμάτευση που επαγγέλλεται απορριφθεί», σχολίασε ο κ.Αλευράς.
Από την πλευρά του ΛΑ.Ο.Σ., ο Θανάσης Πλεύρης παρατήρησε πως «το δίλημμα που αργά ή γρήγορα θα κληθούμε να υποστηρίξουμε, είναι αν θα παραμείνουμε στο ευρώ ή θα επιστρέψουμε στο σκληρό πυρήνα του κράτους». «Προερχόμενος από τον πατριωτικό εθνικό χώρο, πιστεύω πως το μέλλον του έθνους είναι μόνον η Ευρώπη. Αντιλαμβάνομαι πως η απομάκρυνση απ' την Ευρώπη θα μας οδηγήσει σε έναν εθνικό απομονωτισμό. Θα βρεθούμε στην καλύτερη των περιπτώσεων στην δεκαετία του '60», εκτίμησε μεταξύ άλλων ο κ. Πλεύρης.
πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ