Πολιτική
Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011 10:39

Η ατζέντα της ημέρας

Η ατζέντα της ημέρας

- Διεθνής Ημέρα για την Ανεκτικότητα

- Ολοκληρώνεται σήμερα η τριήμερη διαδικασία στην ολομέλεια της Βουλής με την ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση, υπό τον Λουκά Παπαδήμο.

- 13.30 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τη νέα ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων (Α/ΓΕΕΘΑ, Α/ΓΕΣ, Α/ΓΕΝ και Α/ΓΕΑ)παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Τροχαία στο κέντρο της Αθήνας έως την Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου, λόγω των εκδηλώσεων για την 38 επέτειο του Πολυτεχνείου.

Συγκεκριμένα, από χθες, Τρίτη, και μέχρι την Πέμπτη θα είναι κλειστοί για τους οδηγούς οι δρόμοι από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την πλατεία Κάνιγγος.

Απαγορεύεται επίσης η στάθμευση σε όλους τους δρόμους γύρω από την πρεσβεία των ΗΠΑ.

- 09.00-16.00 Στο Συνεδριακό Κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής (Λεωφ. Συγγρού 103-105), υπό την αιγίδα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου και του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου, διεξάγεται συνέδριο για το Εμπόριο με θέμα τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος και την ανάδειξη των ενδεδειγμένων στρατηγικών για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Διεθνή:

- Σήμερα αναμένεται να παρουσιάσει το νέο κυβερνητικό σχηματισμό ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Μόντι.

- Έκτακτη σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών του Αραβικού Συνδέσμου στην πρωτεύουσα του Μαρόκου, Ραμπάτ, με θέμα την κρίση στη Συρία, στο περιθώριο του φόρουμ Τουρκίας-αραβικών χωρών.

- 10:00 (ώρα Ελλάδος) Συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μεταξύ ευρωβουλευτών, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ, τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και τον επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, με αφορμή το κάλεσμα της Γερμανίδας καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ για περισσότερη Ευρώπη και το σχηματισμό των νέων κυβερνήσεων στη Ελλάδα και την Ιταλία.

Πολιτιστικά

- Πρεμιέρα για το κλασικό αριστούργημα του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, «Περικλής» ο πρίγκιπας της Τύρου, - ένα από τα πιο δημοφιλή έργα του Αγγλου δημιουργού στην ελισαβετιανή εποχή- απόψε στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου.

- Πρεμιέρα για την «Τραβιάτα» του Βέρντι στο πολιτιστικό Κέντρο στο Γκύζη, στο πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στην Αθήνα. Μέχρι τις 18 Νοεμβρίου οι παραστάσεις.

- Ξεκινάει από σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Νοεμβρίου το 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Aμστερνταμ. Μεταξύ των ταινιών που θα προβληθούν βρίσκεται και το ελληνικό ντοκιμαντέρ με τίτλο «The Prism: Crisis Greece 2011» σε σκηνοθεσία του Νίκου Κατσαούνη και της Νίνας - Μαρίας Πασχαλίδου.

Υπόλοιπα:

Από τη μία μετά τα μεσάνυχτα και μέχρι τις 4.30 τα ξημερώματα θα είναι για άλλη μία χρονιά ορατό το φαινόμενο της «Βροχής των Λεοντιδών», υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει ξαστεριά.

Το θέαμα υπόσχεται να είναι αρκετά έντονο με την εμφάνιση περίπου 75 μετεώρων κάθε ώρα. Η βροχή αυτή ονομάζεται «Βροχή των Λεοντιδών» επειδή τα μετέωρα αυτά φαίνονται ότι προέρχονται από την κατεύθυνση του αστερισμού του Λέοντα.