Αθλητικά
Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011 00:11

Euroleague: Δεύτερη νίκη για Ολυμπιακό

Η νίκη που χρειαζόταν πάση θυσία ο Ολυμπιακός στο ματς με τη Νανσί επετεύχθη. Με... οδηγό, σε ένα ακόμη παιχνίδι, τον Βασίλη Σπανούλη (26π.) οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν των Γάλλων με 91-78 και σε συνδυασμό με τα άλλα αποτελέσματα του Α' ομίλου, τα πάντα είναι ανοικτά στη συνέχεια.

Η ουσία είναι ότι ο Ολυμπιακός πέτυχε την 2η νίκη του σε πέντε παιχνίδια στην Euroleague και πάει με καλή ψυχολογία στο μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Μετά, δε, τα αλλοπρόσαλλα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής μπορεί να ελπίζει ακόμη και στην κατάκτηση ακόμη και της πρωτιάς στον όμιλο! Εκτός της ελληνικής ομάδας, δύο νίκες έχουν ακόμη η Νανσί και η Μπιλμπάο, ενώ από τρεις έχουν οι Κάχα Λαμποράλ, Φενερμπαχτσέ και Καντού.

Η Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ επικράτησε 85-83 στην παράταση της Καντού, ενώ η Μπιλμπάο πέτυχε τεράστια εκτός έδρας νίκη επί της Κάχα Λαμποράλ με 89-84. Μεγάλος πρωταγωνιστής του «διπλού» για την ομάδα του Φώτη Κατσικάρη ήταν ο Κώστας Βασιλειάδης με 21 πόντους (3 στα 3 τρίποντα).

Στον όμιλο που συμμετέχει ο Παναθηναϊκός (2ο ), η ΤΣΣΚΑ διατήρησε το αήττητο που έχει (5Χ5) με το 77-66 επί της Μάλαγα, ενώ η ΚΚ Ζάγκρεμπ έκανε την έκπληξη και νίκησε 80-78 τη Ζαλγκίρις, πετυχαίνοντας την πρώτη νίκη της στη διοργάνωση.