Κόσμος
Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011 12:40

Μέρκελ: Μόνο πολιτικές λύσεις μπορούν να μας βγάλουν από την κρίση

Την αντίθεσή της στην ανάληψη μεγαλύτερη ρόλου από την ΕΚΤ στην αντιμετώπιση της κρίσης στην ευρωζώνη εξέφρασε εκ νέου η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ. «Οι πολιτικοί κάνουν λάθος αν νομίζουν ότι η ΕΚΤ μπορεί να επιλύσει την κρίση της ευρωζώνης», δήλωσε.

Την αντίθεσή της στην ανάληψη μεγαλύτερη ρόλου από την ΕΚΤ στην αντιμετώπιση της κρίσης στην ευρωζώνη εξέφρασε εκ νέου η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ.

«Είμαι πεπεισμένη ότι μόνο πολιτικές λύσεις μπορούν να μας βγάλουν από αυτήν την κατάσταση», είπε στη διάρκεια εκδήλωσης στο Βερολίνο.

«Οι πολιτικοί κάνουν λάθος αν νομίζουν ότι η ΕΚΤ μπορεί να επιλύσει την κρίση της ευρωζώνης», δήλωσε η καγκελάριος, προσθέτοντας ότι ακόμα κι αν η ΕΚΤ αναλάμβανε ρόλο δανειστή έσχατης ανάγκης, η κρίση στη ευρωζώνη δεν θα επιλυόταν.

Δήλωσε επίσης ότι οι εθνικές κυβερνήσεις πρέπει να είναι έτοιμες για μια πιο ενσωματωμένη δημοσιονομική πολιτική στην Ευρώπη. Παράλληλα, επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι «ειδική περίπτωση στην ευρωζώνη», προσθέτοντας ότι η ζώνη έχει εισέλθει σε μια νέα φάση της κρίσης.

Τόνισε ακόμα ότι οι εντάσεις μεταξύ των χωρών εντός της ευρωζώνης και αυτών εκτός απαιτούν μεγάλη πολιτική ευαισθησία για την αντιμετώπισή τους.

Πηγή: Reuters