Πολιτική
Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011 13:24

Βουλή: Ενός λεπτού σιγή για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Με ενός λεπτού σιγή τίμησε την 38η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου η Βουλή.

Με ενός λεπτού σιγή τίμησε την 38η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου η Βουλή.

Σε ειδική συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, παρουσία του Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, ο πρόεδρος του Σώματος, Φίλιππος Πετσάλνικος, τόνισε μεταξύ άλλων ότι σήμερα η δημοκρατία δεν κινδυνεύει από τα τανκς, αλλά θα πρέπει να γίνεται όλο και περισσότερο ουσιαστική, γιατί, όπως είπε, «στις δεκαετίες που ακολούθησαν αναπτύχθηκαν διάφορα φαινόμενα, όπως η συγκέντρωση οικονομικής δύναμης και της δυνατότητας διαμόρφωσης των απόψεων της κοινής γνώμης μέσα από τα σύγχρονα, κυρίως ηλεκτρονικά, Μέσα ενημέρωσης».

Σύμφωνα με τον κ. Πετσάλνικο, εχουμε την ανάγκη για μια συνεχή, όχι απλά διαφύλαξη, αλλά βελτίωση της εσωτερικής ποιότητας λειτουργίας της δημοκρατίας, αλλά και την ανάγκη για τη μέγιστη δυνατή συναίνεση.

«Μπροστά στις σημερινές δυσκολίες που πλήττουν, την Ελλάδα, αλλά όχι μόνο, δυσκολίες που βλέπουμε ότι πλήττουν και δημιουργούν προβλήματα και σε ολόκληρη την Ευρώπη, η ιστορική παρακαταθήκη των αγώνων της νεολαίας μας παρακινεί να συνεχίσουμε την εθνική, συλλογική προσπάθεια αναζητώντας τα πολλά που μας ενώνουν, παραμερίζοντας όσα πιθανόν μας χωρίζουν. Μια προσπάθεια με αποφασιστικότητα και ενότητα», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής.