Αθλητικά
Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2011 22:51

Ικανοποιημένοι Βαλβέρδε και Φερέιρα

Για διαφορετικούς λόγους ο καθένας οι προπονητές των δυο «αιωνίων», Ερνέστο Βαλβέρδε και Ζεσουάλδο Φερέιρα, έμεινα ικανοποιημένοι με το ισόπαλο αποτέλεσμα στο ντέρμπι.

Ο Ισπανός τεχνικός των Πειραιωτών στάθηκε στο όμορφο θέαμα που προσέφερε η ομάδα του στους φιλάθλους της.

«Θεωρώ πως ο κόσμος απόλαυσε το παιχνίδι γιατί ήταν γρήγορο, είχε ρυθμό και ευκαιρίες και μας μένει μια γλυκόπικρη γεύση γιατί τα δώσαμε όλα παίξαμε καλά και δεν κερδίσαμε. Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι, παίξαμε καλό ποδόσφαιρο απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο όπως ο Παναθηναϊκός, αλλά ήταν η πρώτη φορά που είδα τόσες ευκαιρίες σε ένα ντέρμπι. Τα ντέρμπι είναι συνήθως κλειστά, αλλά σήμερα ήταν εξαιρετικό το παιχνίδι. Θέλω επίσης να αναγνωρίσω την καλή δουλειά του αντιπάλου, ήταν καλός στην άμυνα και ο τερματοφύλακάς του ήταν επίσης πολύ καλός», σχολίασε.

Σχετικά, πάντως, με τις πολλές χαμένες ευκαιρίες της ομάδας του, υπεραμύνθηκε των ποδοσφαιριστών του.

«Οι χαμένες ευκαιρίες οφείλονται είτε στην επιτυχία της άμυνας, είτε στην έλλειψη επιτυχίας των δικών μας επιθετικών. Ανεξάρτητα από όλα αυτά, έχω συγχαρεί τους παίκτες μου γιατί πιστεύω πως παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο γιατί δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες και θα ήμουν στεναχωρημένος αν δεν είχαμε παίξει καλά και δεν είχαμε κάνει ευκαιρίες».

Ο βαθμός της ισοπαλίας διατήρησε τον Παναθηναϊκό στην κορυφή της βαθμολογίας και αυτό ήταν που έκανε τον Ζεσουάλδο Φερέιρα να μείνει ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα.

«Ουδείς ανακηρύσσεται πρωταθλητής και είναι φαβορί μιλώντας για παιχνίδια που ακόμα δεν έχουν πραγματοποιηθεί. Είμαστε ευτυχής γιατί παραμένουμε πρώτοι γιατί έχουμε δώσει τρία παιχνίδια με ισχυρούς αντιπάλους και μάλιστα στις έδρες τους. Ξέρουμε ότι πρέπει να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά. Υπήρξαν πράγματα στο σημερινό παιχνίδι τα οποία δεν μου άρεσαν και πρέπει η ομάδα να βελτιωθεί. Τη συγκεκριμένη στιγμή έχουμε λίγες λύσεις στη διάθεση μας λόγω των τραυματισμών που μας έχουν τύχει. Και ότι έχει γίνει μέχρι τώρα το εκτιμώ το αναγνωρίζω και συγχαίρω τους παίκτες και μπορώ να διαβεβαιώσω τους φιλάθλους πως η ομάδα θα συνεχίσει με την ίδια θέρμη», τόνισε.

Ακόμα, για τον εκπληκτικό Καπίνο, είπε: «Το μέλλον είναι στο χέρι του, αν στρώσει καλά και εννοώ την ζωή του τότε θα κοιμηθεί καλά, θα κοιμηθεί ξεκούραστος και θα έχει μια μεγάλη καριέρα. Και όταν εννοώ να στρώσει καλά εννοώ να δει με το κεφάλι του πραγματικά τι πρέπει να κάνει. Να συνεχίσει τη σκληρή δουλειά, να είναι ταπεινόφρων και να είναι δουλευτάρας».