Την πρόθεση του να είναι υποψήφιος για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, σε περίπτωση που τεθούν σχετικές διαδικασίες στο Κίνημα, γνωστοποίησε ο Μ. Χρυσοχοΐδης, την ώρα που ο Γ. Παπανδρέου συνεχίζει τις επαφές του με κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
Την πρόθεση του να είναι υποψήφιος για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ γνωστοποίησε σε συνέντευξή του στον Real FM, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, την ώρα που ο Γιώργος Παπανδρέου συνεχίζει τις επαφές του με κορυφαία στελέχη του Κινήματος.
«Είμαι ένας πολιτικός, ένα στέλεχος της παράταξης μας που έχω μια μακρά θητεία. Νομίζω είμαι χρήσιμος για την πολιτική και τον τόπο σήμερα. Δικαιούμαι κάποια στιγμή να θέσω και εγώ με την σειρά μου την υποψηφιότητά μου, αν τυχόν τεθούν διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι θα εφαρμόσουν όλοι με σεβασμό τις διαδικασίες», δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.
Απαντώντας εξάλλου σε ερώτηση για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, εκτίμησε ότι «το πρόσωπο του κ. Παπαδήμου λειτουργεί ανακουφιστικά και θετικά στους πολίτες και τους εταίρους».
Συνεχίζονται οι επαφές Παπανδρέου με στελέχη του Κινήματος
Οι δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας έρχονται δύο μέρες μετά τη συνάντηση που είχε με τον Γ. Παπανδρέου στο γραφείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή. Την ίδια μέρα, ο κ. Παπανδρέου είχε συναντηθεί με τους κ.κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου και Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ενώ οι επαφές του με κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ συνεχίζονται και τη Δευτέρα με τους κ.κ. Θ. Πάγκαλο, Απ. Κακλαμάνη, Π. Ευθυμίου και Χ. Καστανίδη.
Προηγήθηκαν την Παρασκευή συναντήσεις με τον Δημήτρη Ρέππα, τον Ευάγγελο Βενιζέλο, την Αννα Διαμαντοπούλου, τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Κώστα Σκανδαλίδη. Σήμερα ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε με τους Θ. Πάγκαλο, Π. Ευθυμίου, Χ. Καστανίδη, Π. Μπεγλίτη και Α. Κακλαμάνη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στις επαφές αυτές τονίστηκε η αναγκαιότητα στήριξης της προσπάθειας της κυβέρνησης για την εκταμίευση της 6ης δόσης, καθώς και για την υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου και των πολιτικών που απορρέουν από αυτήν.
Απαντώντας πάντως σε δημοσιεύματα, το ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε την Κυριακή σε ανακοίνωσή του ότι προτεραιότητα του κ. Παπανδρέου είναι «η επιτυχία της κυβέρνησης, η σταθερή πορεία της χώρας, η σταθερή πορεία του ΠΑΣΟΚ».
«Οτιδήποτε άλλο, όπως αναφορές ή σχόλια σε πάσης φύσεως ΜΜΕ, δεν απηχούν παρά διαθέσεις, προθέσεις και σχεδιασμούς άλλων», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.
Όπως αναφέρεται, ο Γ. Παπανδρέου ενδιαφέρεται για την ομαλή εξέλιξη, τη σταθερότητα και την αποτελεσματικότητα της μεγάλης προσπάθειας που έχει αναλάβει για την έξοδο της χώρας από την κρίση και για τη διαμόρφωση των καλύτερων δυνατών όρων και προϋποθέσεων για την αλλαγή του πολιτικού, διοικητικού και αναπτυξιακού μοντέλου.
Σχετική δήλωση έκανε και ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, Μιχάλης Καρχιμάκης, τονίζοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει πρόεδρο, τον Γιώργο Παπανδρέου».
Όπως επισήμανε, «ο Γιώργος Παπανδρέου και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, που σήκωσαν στους ώμους τους το βάρος της εθνικής προσπάθειας μέχρι σήμερα, αποτελούν τους εγγυητές της συνέχισης αυτής της προσπάθειας από την κυβέρνηση συνεργασίας».
Σύμφωνα με τον κ. Καρχιμάκη, «το ζητούμενο είναι το πώς η μεγάλη δημοκρατική παράταξη, ενωμένη και ενδυναμωμένη, θα αποτελέσει το ανάχωμα στα κάθε λογής συμφέροντα που επιδιώκουν την αποδυνάμωση της πολιτικής και των πολιτικών, προκειμένου να προωθήσουν τις επιδιώξεις τους. Ο Γ. Παπανδρέου, που απέδειξε ότι το τελευταίο πράγμα που τον ενδιαφέρει είναι η καρέκλα του πρωθυπουργού, είναι αυτός που εγγυάται την ενότητα του ΠΑΣΟΚ».
Π. Μπεγλίτης: Βιαστική και καταστροφική η συζήτηση περί διαδοχής
Από την πλευρά του, βιαστική και καταστροφική για το ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε τη συζήτηση που άνοιξε για τα εσωτερικά του Κινήματος, ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας Π. Μπεγλίτης.
«Είδαμε να βάζουμε το κάρο μπροστά από τα άλογα, να μιλάμε για πρωτοβουλίες. Ανταποκρίθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου, βιάστηκε να κάνει όλες αυτές τις συναντήσεις με τα λεγόμενα ηγετικά στελέχη. Μου θύμισε συναντήσεις καπεταναίων με οπλαρχηγούς άλλων εποχών», σχολίασε μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ και πρόσθεσε στο ίδιο ύφος:
«Δεν αμφισβητώ ότι αυτή η συζήτηση πρέπει να γίνει. Και με όρους αυτοκριτικούς και απολογιστικούς για το τι έφταιξε, τι δεν πήγε καλά τα τελευταία δύο χρόνια, ποια είναι τα προβλήματα, αλλά και με όρους μέλλοντος, τι ΠΑΣΟΚ θέλουμε, με ποια πολιτική ατζέντα θα πάει το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές, πως θα αποκαταστήσει την χαμένη αξιοπιστία και εμπιστοσύνη του σε ευρύτερα κοινωνικά στρώματα».
Ανεύθυνη χαρακτήρισε κάθε συζήτηση περί διαδοχής, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2095373 .
«Να δούμε τώρα πως θα τους μαζέψουμε όλους αυτούς», ήταν το αιχμηρό σχόλιο του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη ο οποίος σε δηλωσεις του στον ρ/σ Real FM, τάχθηκε υπέρ της εκλογής αρχηγού από συνέδριο περίπου 500 εκλεγμένων αντιπροσώπων. Το ΠΑΣΟΚ, είπε, πρέπει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, να κάνει την αυτοκριτική του γιατί τα «πράγματα μάς οδήγησαν να λασκάρουμε αξίες και αρχές».