Πολιτική
Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2011 14:58

Ευ. Βενιζέλος: Συμβατική ημερομηνία η 19η Φεβρουαρίου

Συμβατική ημερομηνία χαρακτήρισε την 19η Φεβρουαρίου ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, σημειώνοντας πως «όσο καθυστερεί η εκταμίευση της 6ης δόσης και οι διαπραγματεύσεις υλοποίησης του PSI, θα πάει πίσω και η ημερομηνία των εκλογών».

Συμβατική ημερομηνία χαρακτήρισε την 19η Φεβρουαρίου ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στη διάρκεια συζήτησης στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας πως «όσο καθυστερεί η εκταμίευση της 6ης δόσης και οι διαπραγματεύσεις υλοποίησης του PSI, θα πάει πίσω και η ημερομηνία των εκλογών».

Αναφερόμενος στην έκτη δόση, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, πως δεν υπάρχει πολιτικός ή πολίτης που μην κατανοεί το μέγεθος του προβλήματος και την ανάγκη να δοθεί λύση.

Ερωτηθείς από τη βουλευτή Ελπίδα Τσουρή για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, φέρεται να απάντησε ότι «ΠΑΣΟΚ πρέπει να υπάρξει ξανά και να απευθυνθούμε επειγόντως στην κοινωνική μας βάση».

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στην παρέμβασή της η κ. Βάσω Παπανδρέου υπογράμμισε ότι η πολιτική που επιβάλλει η τρόικα είναι αναποτελεσματική, καθώς η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο που μπαίνει για πέμπτη χρονιά σε ύφεση και έχουν πληγεί συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες.

«Ο θεός να βάλει το χέρι του» είπε χαρακτηριστικά η κ. Παπανδρέου και έκανε λόγο για "φαύλο κύκλο", καθώς τα επίπεδα της ύφεσης παραμένουν υψηλά, ενώ το έλλειμμα πιθανόν να μην κυμανθεί στο 8,9% αλλά να είναι μεγαλύτερο.

Εξέφρασε ακόμη έντονη ανησυχία για την κρίση στην Ευρωζώνη γενικότερα και για την τύχη του ευρώ, υποστηρίζοντας ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να παίξει ρόλο κεντρικής Τράπεζας κόβοντας ακόμη και νέο χρήμα.

Ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος αναφερόμενος στο θέμα σημείωσε πως στην πραγματικότητα, αυτό που τίθεται επί τάπητος είναι η συζήτηση για ένα τελείως διαφορετικό ρόλο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και απηύθυνε προειδοποίηση: «Η σταθερότητα των τιμών, που είναι το δόγμα πάνω στο οποίο οικοδομείται η λειτουργία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αυτή τη στιγμή οδηγεί στον κίνδυνο του αποπληθωρισμού και η κατάσταση, όπως ξέρετε, με βάση την τελευταία εκτίμηση της Επιτροπής για τα μακροοικονομικά μεγέθη της Ευρωζώνης το 2012 δείχνει μια οριακή αύξηση του ΑΕΠ της τάξεως του 0,6%. Άρα το περιβάλλον μέσα στο οποίο κινούμαστε είναι ένα περιβάλλον το οποίο δεν υπόσχεται πάρα πολλά από πλευράς ανάπτυξης».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ