Πολιτική
Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2011 16:19

Διαπραγματεύσεις στο Κέντρο Διακοπών Ρεύματος της ΔΕΗ

Στο κέντρο έκδοσης εντολών διακοπής ρεύματος της ΔΕΗ μετέβη ο εισαγγελέας πρωτοδικών Γιάννης Δραγάτσης σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της κατάστασης και αποχώρησης των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ, που συνεχίζουν την κατάληψη. Ήδη είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις.

Στο κέντρο έκδοσης εντολών διακοπής ρεύματος της ΔΕΗ μετέβη ο εισαγγελέας πρωτοδικών Γιάννης Δραγάτσης σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της κατάστασης και αποχώρησης των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ, που συνεχίζουν την κατάληψη. Σύμφωνα με πηγές της Ομοσπονδίας, ο εισαγγελέας έδωσε προθεσμία έως τις 8 το βράδυ, προκειμένου να αποχωρήσουν από το κτίριο της οδού Μεσογείων.

Ο εισαγγελέας πρωτοδικών προειδοποίησε ότι σε περίπτωση που δεν αποχωρήσουν τα μέλη της ΓΕΝΟΠ θα διατάξει την εκκένωση του κτηρίου. Οι συνδικαλιστές από την πλευρά τους δηλώνουν ωστόσο ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσουν.

Χθες η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου, διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για την κατάληψη στο Κέντρο Διακοπών Ρεύματος, αναθέτοντας την υπόθεση στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.

Εντολή της εισαγγελέως είναι να σχηματίζονται δικογραφίες με την διαδικασία του αυτοφώρου, με σύλληψη δηλαδή των υπαιτίων, για όσες περιπτώσεις διαπιστώνεται η διάπραξη αδικημάτων που διώκονται αυτεπάγγελτα.

Ερωτηθείς για την εισαγγελική παρέμβαση μετά από σχετική μηνυτήρια αναφορά της διοίκησης της ΔΕΗ για τη συνεχιζόμενη κατάληψη, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι δεν φοβούνται και θα παραμείνουν στο χώρο της κατάληψης.

Κληθείς να σχολιάσει τις κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ο υφυπουργός ΠΕΚΑ κ. Μανιάτης, αφού σημείωσε πως «η κυβέρνηση έχει πάρει τις αποφάσεις της και όλοι οφείλουν να υπακούν στους νόμους», παρατήρησε ότι οι φωνασκούντες σήμερα υποστηρίζουν μια πολιτική που οδηγεί σε περισσότερα ελλείματα και χρέη. Πρέπει να πάψουμε να αποτελούμε τη χώρα του υπαρκτού σουρεαλισμού, τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας σε συνέδριο του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ