Κόσμος
Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011 23:51

Αίγυπτος: Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ενότητας στον Καμάλ Γκανζουρί

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον πρώην πρωθυπουργό της χώρας Καμάλ Γκανζουρί έδωσε το Ανώτατο Συμβούλιο Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου. Σύμφωνα με την κρατική εφημερίδα Al Ahram, μετά τη συνάντησή του με τον επικεφαλής του συμβουλίου, ο Γκανζουρί επιβεβαίωσε ότι αποδέχθηκε την πρόταση.

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον πρώην πρωθυπουργό της χώρας Καμάλ Γκανζουρί έδωσε το Ανώτατο Συμβούλιο Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου, όπως μετέδωσε το Al Jazeera.

Όπως αναφέρει στην ηλεκτρονική της έκδοση η κρατική εφημερίδα Al Ahram, ο Αιγύπτιος πρώην πρωθυπουργός αποδέχθηκε, όπως επιβεβαίωσε, το αίτημα να ηγηθεί μιας κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, μετά τη συνάντησή του με τον επικεφαλής του συμβουλίου Μοχάμεντ Χουσέιν Ταντάουϊ.

Σε μια προσπάθεια να κατευνάσει το πλήθος των διαδηλωτών που διαμαρτύρονται για την πολύμηνη παραμονή του στρατού στην εξουσία, μέλος του Ανώτατου Συμβουλίου ανέφερε νωρίτερα την Πέμπτη ότι η διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών στην Αίγυπτο θα αρχίσει όπως έχει προγραμματιστεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα απολογισμό από τις αιματηρές συγκρούσεις, που ξέσπασαν το Σάββατο στο Κάιρο και σε πολλές άλλες πόλεις, έχουν χάσει τη ζωή τους 39 πολίτες.

Πηγή: Reuters