Αθλητικά
Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2011 19:00

Bundesliga: Η μεγάλη επιστροφή της Ντόρτμουντ

Το ντέρμπι της 14ης αγωνιστικής της Bundesliga είχε... άρωμα πρωταθλητή. Η Ντόρτμουντ επικράτησε 2-0 της Σάλκε στη Βεστφαλία και βρέθηκε ξανά στην κορυφή.

Το ματς της ημέρας έγινε στο Βερολίνο, όπου Χέρτα και Λεβερκούζεν αναδείχθηκαν ισόπαλες 3-3.

Η μεγάλη επιστροφή της Ντόρτμουντ είναι γεγονός. Η ομάδα του Κλοπ ξεκίνησε εδώ και τέσσερις αγωνιστικές την αντεπίθεσή της και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα κάλυψε το χαμένο έδαφος. Με τέρματα των Λεβαντόφσκι και Σαντάνα νίκησε 2-0 τη Σάλκε κι «έπιασε» στο ρετιρέ την Μπορούσια Μενχενγκλάντμπαχ. Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος ήταν στην ενδεκάδα των φιλοξενούμενων σε όλο το 90λεπτο, ενώ στο 43΄ δέχτηκε και την κίτρινη κάρτα.

Με γκολ του Τσάνλτερ στο ξεκίνημα του αγώνα, η Νυρεμβέργη πήρε τεράστια βαθμολογικής σημασίας νίκη με την Καϊζερσλάουτερν (1-0) και ταυτόχρονα βαθιά βαθμολογική ανάσα. Ο Κώστας Φορτούνης πέρασε αλλαγή για τους φιλοξενούμενους στο 68΄ αντί του Ντε Βιτ, ενώ αντίθετα ο Πέτσος έμεινε στον πάγκο.

Βαθμό «χρυσάφι» στην προσπάθειά που κάνει για να μείνει στην κατηγορία απέσπασε η Φράιμπουργκ από την Χόφενχάιμ. Ο Ντεμπελέ στο 90΄ ισοφάρισε για τους φιλοξενούμενους, που εξακολουθούν, να παραμένουν στη ζώνη του υποβιβασμού.

Η έκπληξη της αγωνιστικής έγινε στο παιχνίδι της ουραγού Αουγκσμπουργκ με τη Βόλφσμπουργκ. Οι γηπεδούχοι επικράτησαν 2-0, παρ’ όλα αυτά ήταν μόλις η δεύτερη νίκη τους στο πρωτάθλημα κι εξακολουθούν να βρίσκονται στην τελευταία θέση. Οι «λύκοι» γνώρισαν την όγδοη ήττα τους και σ΄ ένα ακόμη ματς ήταν απογοητευτικοί.

Διαφήμισαν το ποδόσφαιρο Χέρτα και Λεβερκούζεν στο Βερολίνο με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες 3-3. Χατ τρικ για τους φιλοξενούμενους, που πέτυχαν 4 γκολ αλλά δεν νίκησαν (το ένα αυτογκόλ), σημείωσε ο Ντερντιγιόκ, ενώ για τους γηπεδούχους, που προηγήθηκαν 2-0 και βρέθηκαν να χάνουν 3-2, δύο τέρματα πέτυχε ο Λασόγκα.

Για πρώτη φορά από το ξεκίνημα της περιόδου το Αμβούργο «ξεκόλλησε» από τη ζώνη του υποβιβασμού. Στον αγώνα με τον οποίο έπεσε η αυλαία του «κυρίως πιάτου» της 14ης αγωνιστικής, η ομάδα του γερμανικού Βορρά απέσπασε ισοπαλία 1-1 από το Ανόβερο, που κατάφερε να ισοφαρίσει αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από το γκολ του Μπρουμά στο 64'.

Ο Σλάουντραφ στο 79' χάρισε στους γηπεδούχους το βαθμό, ενώ η ισοπαλία αυτή ήταν η 4η και για τις δύο ομάδες στο πρωτάθλημα.