Πολιτική
Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2002 07:19

Αλγεινές οι εντυπώσεις από την πορεία της Τρίτης στο κέντρο της Αθήνας

Την παρέμβαση της δικαιοσύνης, και την καθολική αποδοκιμασία, προκάλεσαν τα συνθήματα υπέρ της «17 Νοέμβρη» και οι ύβρεις εις βάρος των θυμάτων της, κατά τη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, στο κέντρο της Αθήνας. Ποινική δίωξη, κατά παντός υπευθύνου, για εγκωμιασμό εγκλημάτων, καθώς και για φθορά ξένης ιδιοκτησίας, άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών.

«Αισθανθήκαμε άσχημα, αλλά αυτό είναι το μεγαλείο της δημοκρατίας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Πρωτόπαπας. «Οι διαδηλωτές, ξεπέρασαν τα όρια του πολιτεύματος», επεσήμανε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

«Προκάλεσαν όλον τον ελληνικό λαό και όχι μόνον τις οικογένειες των θυμάτων», τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη, προσθέτοντας ότι οι κουκουλοφόροι έχουν όνομα, επώνυμο και διευθύνσεις.

Ο δημόσιος εγκωμιασμός εγκλημάτων, και η προσβολή της μνήμης νεκρού, είναι ποινικά αδικήματα, είπε στον σταθμό, ο Γιώργος Πέτσος. Για απαράδεκτη φιέστα, υπέρ της τρομοκρατίας, έκανε μεταξύ άλλων, λόγο, ο Θεόδωρος Μαργαρίτης, εκ μέρους του Συνασπισμού.