Πολιτική
Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2011 10:58

Η ατζέντα της ημέρας

- Αρχίζει το απόγευμα στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί του προϋπολογισμού του 2012, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τρίτης 6 Δεκεμβρίου με τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας.

- 12.00 Συνάντηση με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργο Προβόπουλο, θα έχει σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος.

- 13:00 Ο Υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Δήμας, θα συναντηθεί σήμερα στην Αθήνα με τον Σέρβο ομόλογό του, Βούκ Ζερέμικ. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο και γεύμα εργασίας.

- 14.00 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία.

- 15.00 Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας και παρουσία του Πρωθυπουργού θα ορκισθεί σήμερα ο Παντελής Καψής, ως υπουργός Επικρατείας.

- Οι εργαζόμενοι των δημόσιων ΜΜΕ προχωρούν σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες από σήμερα στις 06.00 έως τις 06.00 της Δευτέρας 5/12/2011.

Επιπλέον, σήμερα στις 11.00 θα γίνει συνέλευση των εργαζομένων στην αίθουσα του γ΄ ορόφου του κτηρίου της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20).

- Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, κανονικά θα πραγματοποιείται από σήμερα η καταβολή των συντάξεων των μηνών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου για τους κατοίκους εξωτερικού.

- 12:00 Εκδήλωση στα Γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα (Αμαλίας 8, Αθήνα), για την απονομή του βραβείου Ζαχάρωφ για την ελευθερία της σκέψης, που θα απονεμηθεί στις 14 Δεκεμβρίου στο Στρασβούργο σε πέντε εκπροσώπους του αραβικού κόσμου.

Διεθνή:

- Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, θα έχει σήμερα συνομιλίες με τον Γάλλο πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί, με αντικείμενο την κρίση στην ευρωζώνη.

- Ενώπιον του Γερμανικού κοινοβουλίου αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα η καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ τις βασικές θέσεις της χώρας της για την αλλαγή των ευρωπαϊκών συνθηκών, όπως θα παρουσιαστούν στην επικείμενη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, στις 9 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες.

- Αίγυπτος: Με μία μέρα καθυστέρηση, σύμφωνα με ανακοίνωση της εκλογικής επιτροπής, σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των βουλευτικών εκλογών.

Πολιτιστικά:

- Ο κορυφαίος δεξιοτέχνης των κρουστών Δημήτρης Δεσύλλας, σε ένα ρεσιτάλ μοναδικής δεξιοτεχνίας, και η Καμεράτα, Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Θόδωρου Αντωνίου θα πραγματοποιήσουν απόψε μία συναυλία-αφιέρωμα στον Ιάνη Ξενάκη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Ώρα έναρξης: 20.30.

- Απόψε στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, οι Trilogia και ο Γκιλάντ Ατσμον συγκροτούν ένα εκρηκτικό σχήμα σύγχρονης τζαζ, ειδικά σχεδιασμένο για την έναρξη του πρώτου Πανοράματος Ελληνικής Τζαζ και σύγχρονου αυτοσχεδιασμού, με αναφορές στη μουσική παράδοση της Μεσογείου. Ώρα έναρξης: 21:00 - Τιμές εισιτηρίων: 18 ευρώ (10 ευρώ μειωμένο).