Αθλητικά
Σάββατο, 03 Δεκεμβρίου 2011 19:02

Bundesliga: Ξανά στην κορυφή η Μπάγερν Μονάχου

Καρέ των ισοπαλιών στο σημερινό «κυρίως πιάτο» της 15ης αγωνιστικής της Bundesliga. Στα πέντε από τα τέσσερα παιχνίδια δεν υπήρξε νικητής, ανάμεσα σε αυτά και στο μεγάλο ντέρμπι, Γκλάντμπαχ-Ντόρτμουντ, με τη Μπάγερν να εκμεταλλεύεται το αποτέλεσμα στο «Μπορούσια-Παρκ» και να ανεβαίνει ξανά στην κορυφή.

Η ομάδα που ξέφυγε από τον κανόνα σήμερα ήταν η Μπάγερν Μονάχου, που μέσα σε 21 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο μετέτρεψε το ισόπαλο 1-1 σε 4-1 επί της Βέρντερ Βρέμης, αποτέλεσμα που επανάφερε τους Βαυαρούς στην κορυφή της βαθμολογίας.

Στο «Αλιάνζ Αρένα» η ομάδα του Γιουπ Χάινκες είχε σε μεγάλη μέρα τους Ριμπερί και Ρόμπεν. Ο Γάλλος και ο Ολλανδός πέτυχαν από 2 τέρματα και χάρισαν στην ομάδα τους τη μεγάλη νίκη επί της Βέρντερ, στην ενδεκάδα της οποίας αγωνίστηκε γι’ άλλη μια φορά σε όλο το 90λεπτο ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος.

Το ντέρμπι της αγωνιστικής δεν ανέδειξε νικητή. Η Ντόρτμουντ προηγήθηκε με τον Λεβαντόφσκι στο πρώτο μέρος, αλλά στο δεύτερο ο Χάνκε ισοφάρισε για τη γηπεδούχο Γκλάντμπαχ κι έτσι οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1, αποτέλεσμα που δεν «βόλεψε» καμία από τις δύο αφού βρέθηκαν πίσω από τη Μπάγερν. Και για τους δύο μονομάχους ήταν μόλις η 3η ισοπαλία στο πρωτάθλημα.

Η Βόλφσμπουργκ προηγήθηκε 2-0 με τους Μάντζουκιτς και Μάντλουνγκ, αλλά η Μάιντς δεν το έβαλε κάτω και κατάφερε να ισοφαρίσει με τέρματα των Ιβανσιτς και Τσούπο-Μότινγκ.

Με τον Κώστα Φορτούνη να παίζει βασικός σε όλο το ματς, η Καϊζερσλάουτερν παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στην Χέρτα, αποτέλεσμα που διατήρησε τους γηπεδούχους στην επικίνδυνη ζώνη. Και τα δύο τέρματα μπήκαν στα πρώτα 14 λεπτά, με τον Χούμπνικ να δίνει το προβάδισμα στους γηπεδούχους στο 5΄ και τον Ράφαελ να ισοφαρίζει εννέα λεπτά αργότερα.

Δύο γκολ πέτυχε η προτελευταία της βαθμολογίας, Φράιμπουργκ εναντίον του Ανόβερου, αλλά το ματς έληξε 1-1. Το πρώτο ήταν αυτογκόλ του Μπάστιανς, ενώ ισοφάρισε ο Σισέ.

Με τον Κρίστιαν Γκέντνερ να πετυχαίνει δύο γκολ μέσα σε 7 λεπτά (29’, 36΄) κι άλλα τόσα ο Λούκας Ποντόλσκι (πέναλτι στο 15΄ και 88΄), Στουτγκάρδη και Κολονία αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2, στον αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε το «κυρίως μενού» της 15ης αγωνιστικής της Bundesliga.

Η αναμέτρηση αυτή ήταν η πέμπτη από τις έξι συνολικά που έγιναν σήμερα και τελείωσαν χωρίς νικητή.

Χθες, στο εναρκτήριο ματς της αγωνιστικής, η Μπάγερ Λεβερκούζεν επικράτησε 2-0 της Χοφενχάιμ, χάρη σε τέρματα των Ντερντιγιόκ και Σαμ.