Πολιτική
Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2002 14:18

Κ. Καραμανλής: Οι τρομοκράτες δεν μπορούν να βρίσκουν συνομιλητές σε μια δημοκρατική πολιτεία

«Η τρομοκρατία αποτελεί διαστροφή κάθε πολιτικής αντίληψης. Οι τρομοκράτες δεν μπορούν να βρίσκουν συνομιλητές σε μια δημοκρατική πολιτεία», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής.

«Είναι χρέος όλων μας να απομονώσουμε οριστικά όλους όσοι, επικαλούμενοι τη Δημοκρατία, υπογείως επιχειρούν να την αποδυναμώσουν, να την υπονομεύσουν. Το δημοκρατικό φρόνημα των Ελλήνων πολιτών αλλά και ο σεβασμός στη μνήμη των δεκάδων θυμάτων της τρομοκρατίας, μας υπαγορεύουν να παραμείνουμε αυστηρά προσηλωμένοι στον εθνικό στόχο της πλήρους εξάρθρωσης της τρομοκρατίας από τον Τόπο μας», τόνισε ο κ. Καραμανλής.

Αναφερόμενος στα «όσα παράλογα και προκλητικά ακούγονται τελευταία αλλά και όσα διαδραματίστηκαν τις τελευταίες μέρες, με αποκορύφωμα την προχθεσινή διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας και τη χθεσινή απρόκλητη επίθεση κατά της εφημερίδας Απογευματινή», ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε ότι «η ανευθυνότητα της Κυβέρνησης είναι επικίνδυνη, όταν ανοίγει διάλογο με τους τρομοκράτες, όπως εγκαίρως είχαμε ειδοποιήσει».