Αθλητικά
Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2011 10:00

Euroleague: Θέλει τη νίκη στο Κάουνας ο Παναθηναϊκός

Από τη στιγμή που υπάρχουν ακόμη (μαθηματικές) ελπίδες για την κατάκτηση της πρωτιάς στον Β' Όμιλο της Euroleague, ο Παναθηναϊκός θα επιδιώξει απόψε τη νίκη στο Κάουνας επί της Ζαλγκίρις (19:45), στο πλαίσιο της 8ης ημέρας της διοργάνωσης.

Οι «πράσινοι», που έχουν εξασφαλίσει την πρόκρισή τους στην φάση των «16» (έχουν 5 νίκες και 2 ήττες) ελπίζουν ακόμη στην κατάκτηση της πρωτιάς του ομίλου, αν και τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα γι' αυτούς, μιας και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι αήττητη και πρέπει να κάνει δύο ήττες στα προσεχή τρία ματς, ένα εκ των οποίων είναι και με τον Παναθηναϊκό στη ρωσική πρωτεύουσα.

Η παράδοση είναι με το μέρος του Παναθηναϊκού, καθώς σε έξι αναμετρήσεις που έχει δώσει με τη Ζαλγκίρις μετράει 5 νίκες και μόλις μία ήττα, τη σεζόν 2003/2004. Πρόσφατα η ομάδα του Τριφούνοβιτς προχώρησε σε μία αλλαγή στο ρόστερ της, καθώς αποδέσμευσε τον Αμερικανό πλέι μέικερ Τάι Λόσον και απέκτησε τον Μποβίλας Μπουτκεβίτσιους. Ο Κόλινς δεν προλαβαίνει να ενισχύσει τους γηπεδούχους, ενώ οι «πράσινοι» θα παραταχθούν με τις γνωστές απουσίες των Κώστα Τσαρτσαρή και Στράτου Περπέρογλου. Πρόβλημα έχει και ο Αλεκς Μάριτς, αλλά μάλλον θα πάρει χρόνο συμμετοχής.