Κόσμος
Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2011 11:58

Αφγανιστάν: Ένας Αμερικανός ανάμεσα στα θύματα των χθεσινών επιθέσεων

Ένας αμερικανός υπήκοος συγκαταλέγεται στα δεκάδες θύματα των επιθέσεων που σημειώθηκαν χθες στο Αφγανιστάν, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική πρεσβεία στην Καμπούλ. Ματαίωσε την επίσκεψή του στη Βρετανία και επιστρέφει στο Αφγανιστάν ο πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι.

Ένας αμερικανός υπήκοος συγκαταλέγεται στα δεκάδες θύματα των επιθέσεων που σημειώθηκαν χθες στο Αφγανιστάν, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική πρεσβεία στην Καμπούλ.

«Είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε ότι ένας Αμερικανός πολίτης έχασε τη ζωή του με τραγικό τρόπο στις επιθέσεις αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν στις 6 Δεκεμβρίου», αναφέρει ανακοίνωση της πρεσβείας χωρίς να προσθέτει περισσότερες πληροφορίες.

Τουλάχιστον 55 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες από την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σε κατάμεστο σιιτικό ναό στην Καμπούλ, ενώ τέσσερις σκοτώθηκαν σε μικρότερες επιθέσεις που σημειώθηκαν στην Κανταχάρ και την Μαζάρ-ι-Σαρίφ.

Ο Αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι ματαίωσε σήμερα την προγραμματισμένη επίσκεψή του στη Βρετανία κι επιστρέφει στο Αφγανιστάν.

Οι χθεσινές επιθέσεις επισκίασαν κάθε αισιόδοξη εκτίμηση που ενδεχομένως να προέκυψε ύστερα από την διεθνή διάσκεψη για το μέλλον του Αφγανιστάν τη Δευτέρα στη Γερμανία κι επανέφεραν στο προσκήνιο το ζήτημα της εύθραυστης ασφάλειας στο εσωτερικό της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ