Αθλητικά
Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2011 00:59

Euroleague: Διατήρησε το αήττητο η Μπαρτσελόνα

Μετά την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και η Μπαρτσελόνα παραμένει αήττητη μετά από 8 παιχνίδια, στον 4ο όμιλο. Νέο «θύμα» των Καταλανών αυτή την φορά ήταν η Ούνιξ Καζάν (63-50), ενώ σημαντικές νίκες πέτυχαν οι Σιένα και Σαρλερουά.

Εχοντας προκριθεί και οι δύο στο Top 16, Μπαρτσελόνα και Ούνιξ Καζάν έπαιξαν ελεύθερο μπάσκετ, με τους φιλοξενούμενους να παρακολουθούν από κοντά στο σκορ τους Καταλανούς. Ένα σερί 12-0, όμως, στην τελευταία περίοδο έφερε το 8Χ8 για τους γηπεδούχους, ενώ η Ούνιξ έχει 5 νίκες και 3 ήττες.

Τις ελάχιστες πιθανότητες που έχει για να τερματίσει στην πρώτη θέση του 4ου ομίλου διατήρησε η Σιένα, που επικράτησε 67-63 της Γαλατασαράι στην Τουρκία. Ο Ντέιβιντ Αντερσεν με 18 πόντους ήταν ο κορυφαίος των Ιταλών, ενώ ο Νίκος Ζήσης τελείωσε το ματς με 8 πόντους. Η Γαλατά, παρά τις 5 ήττες που έχει είναι πολύ κοντά στην πρόκριση, αρκεί την ερχόμενη εβδομάδα να νικήσει την Ολίμπια Λουμπλιάνας.

Σε…παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε το ντέρμπι του 3ου ομίλου με τη Μακάμπι, η Ρεάλ Μαδρίτης. Με το Νίκολα Μίροτιτς να κάνει ρεκόρ καριέρας στη διοργάνωση, με 26 πόντους, οι «μερένχες» επικράτησαν 88-64 της «ομάδας του λαού», έφτασαν τις 6 νίκες, ενώ με μία λιγότερη και 3 ήττες οι Ισραηλινοί θα παίξουν για τη δεύτερη θέση του ομίλου με την Αναντολού Εφές. Ο Θοδωρής Παπαλουκάς είχε 2 πόντους, ενώ 9 πέτυχε ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης.

Για τον ίδιο όμιλο (3ο) η Σαρλερουά δεν επέτρεψε στην Παρτιζάν να «κλειδώσει» την πρόκριση στους «16», καθώς επικράτησε 84-79 των Σέρβων.

Η έκπληξη της 8ης ημέρας έγινε στην Ανδαλουσία, όπου η Μπάμπεργκ νίκησε 90-79 την Μάλαγα. Οι δύο ομάδες, που συμμετέχουν στον όμιλο του Παναθηναϊκού (2ο) έχουν από 3 νίκες και 5 ήττες και παραμένουν στο παιχνίδι της πρόκρισης.