Αθλητικά
Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2011 07:21

Αήττητος στο «Μπερναμπέου» ο Γκουαρντιόλα

Ήττα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» είναι άγνωστη λέξη για τον Πεπ Γκουαρντιόλα. Από τότε που ο Ισπανός τεχνικός ανέλαβε τα ηνία της Μπαρτσελόνα δεν έχει δει ποτέ τους παίκτες του να φεύγουν με «σκυμμένα τα κεφάλια» μέσα από την έδρα της «μισητής» αντιπάλου.

Σε πέντε αναμετρήσεις στο «θρυλικό» γήπεδο, ο 40χρονος πανηγύρισε τρεις φορές, ενώ δύο ντέρμπι δεν ανέδειξαν νικητή. Στις δύο πρώτες επισκέψεις, μάλιστα, επί των ημερών του, στο «Μπερναμπέου», η «Μπάρτσα» πήρε ισάριθμα «τρίποντα» στο πλαίσιο της πριμέρα ντιβιζιόν (προπονητές της Ρεάλ ήταν διαδοχικά οι Χουάντε Ράμος και Μανουέλ Πελεγκρίνι).

Το πρώτο…διπλό των «μπλαουγκράνα» θα μείνει στην ιστορία, καθώς επιβλήθηκε με 6-2, χάρη σε 2 τέρματα των Ανρί, Μέσι κι από ένα των Πουγιόλ, Πικέ. Στη δεύτερη «επίσκεψη» η πρωταθλήτρια Ισπανίας έφυγε με το «τρίποντο», με τα τέρματα των Πέδρο και Μέσι (0-2).

Η έλευση του Μουρίνιο έκανε πιο ανταγωνιστική τη Ρεάλ Μαδρίτης. Με τέρματα των Μέσι και Ρονάλντο το τρίτο ντέρμπι έληξε 1-1, ενώ ακολούθησε το πρώτο παιχνίδι των ημιτελικών του Champions League, όπου η Μπαρτσελόνα πήρε μεγάλη νίκη με 2-0. Η τελευταία επίσκεψη των Καταλανών στην ισπανική πρωτεύουσα ήταν τον περασμένο Αύγουστο, όταν οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στον πρώτο τελικό του ισπανικού Super Cup, με το τελικό σκορ στο 2-2.