Αθλητικά
Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2011 10:29

Μουρίνιο: «Είναι καλύτερη η Μπάρτσα»

Δεν έκρυψε την απογοήτευσή του ο Ζοσέ Μουρίνιο μετά το τέλος του πρώτου classico για το Ισπανικό πρωτάθλημα, τονίζοντας πως ήταν απλά ένα παιχνίδι και τίποτα παραπάνω.

Ο Πορτογάλος τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης δεν ασχολήθηκε ιδιαίτερα αυτή τη φορά με την διαιτησία, ακούγοντας προφανώς τις προ ημερών συμβουλές του Τσάβι, επιλέγοντας να δει τις αμφισβητούμενες φάσεις πρώτα από την τηλεόραση, και επιχείρησε να αφαιρέσει από τους παίκτες του το ψυχολογικό βάρος της ήττας, λέγοντας πως ήταν απλά ένα ματς.

«Πριν το ματς είχαμε πει να μην αλλάξουμε το παιχνίδι μας και ήμασταν πολύ ισορροπημένοι ψυχολογικά, και θέλαμε να πάμε τη διαφορά στους έξι βαθμούς. Αν σκοράρουμε κόντρα στην Σεβίλη θα είμαστε πάλι πρώτοι.

Θέλαμε να είμαστε επιθετικοί όπως σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Παίζαμε στην έδρα μας και θέλαμε να κάνουμε το παιχνίδι μας. Αλλά το αποτέλεσμα δε μας δικαίωσε», είπε αρχικά μετά τη λήξη του αγώνα και συνέχισε:

«Ήταν απλά ένα παιχνίδι και τίποτα άλλο. Δε μου άρεσε το πρώτο γκολ που δεχτήκαμε. Πως σε μια διεκδικούμενη ουσιαστικά μπαλιά, έγινε λάθος και ο Μέσι έκανε την κάθετη πάσα». Αναφερόμενος στο μαρκάρισμα του Μέσι στον Τσάβι Αλόνσο όπου σηκώθηκε από τη θέση του και ζήτησε από τον κόσμο συμπαράσταση, υπογράμμισε: «νόμιζα ότι ήταν αποβολή, αλλά μπορεί ο διαιτητής να το είδε καλύτερα από μένα και να μην είναι. Δεν θέλω να κάνω κριτική αν δεν το δω στην τηλεόραση, γιατί μπορεί να έχω άδικο».

Στη συνέχεια ο Μουρίνιο αναφέρθηκε λεπτομερώς στα στοιχεία του αγώνα και δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου: «Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι και οι λεπτομέρειες παίζουν μεγάλο ρόλο. Μετά το 1-0 μπορούσαμε να κάνουμε το 2-0, αλλά ένας μεγάλος παίκτης όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα τα κατάφερνε, δεν το έκανε.

Αν είχαμε κάνει το 2-0 τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά, γιατί το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο. Το δεύτερο γκολ της Μπαρτσελόνα ήρθε από καθαρή τύχη, ταλέντο ή λάθος. Το θέμα είναι ότι στην επόμενη φάση συγχωρήσαμε πάλι το 2-2.

Μετά είχαν το ψυχολογικό πλεονέκτημα και να κερδίσουν όπως έκαναν. Το 1-3 ήρθε φυσιολογικά. Αλλά θα μπορούσαμε και πάλι να πετύχουμε ένα δεύτερο τέρμα, όμως ο Κακά δεν τα κατάφερε, από δική του ατυχία και όχι λόγω της απόκρουσης του αντίπαλου τερματοφύλακα. Η μοίρα όμως είχε αποφασίσει αλλιώς...»

Για το αν απέδειξε η Μπαρτσελόνα ότι είναι ακόμη καλύτερη ομάδα και για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, δήλωσε: «Μας έχουν κερδίσει σε περισσότερα ματς και είναι εύκολο να καταλάβει κανείς πως όταν κάποιος κερδίζει περισσότερες φορές είναι καλύτερος. Ωστόσο, το ματς δεν ήταν τελικός και το πρωτάθλημα συνεχίζεται και εμείς θα πρέπει να κερδίσουμε στο τέλος περισσότερα παιχνίδια για να πάρουμε τον τίτλο»

Τέλος, σε ερώτηση για το Champions League που είναι ένας από τους στόχους της ομάδας σχολίασε: «Υπάρχουν κι άλλες ομάδες ανταγωνιστικές που βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο».

Πηγή: www.gazzetta.gr