Οι νόμοι πρέπει πρώτα να εφαρμόζονται και αν χρειασθεί να βελτιώνονται, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, ο οποίος παραβρέθηκε στην έκτακτη συνεδρίαση πρυτάνεων στο Λαύριο.
Οι νόμοι πρέπει πρώτα να εφαρμόζονται και αν χρειασθεί να βελτιώνονται, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, ο οποίος παραβρέθηκε στην έκτακτη συνεδρίαση πρυτάνεων στο Λαύριο.
Μιλώντας στους πρυτάνεις, τόνισε ότι πρέπει να εφαρμοσθεί ο νόμος που ψηφίσθηκε με μεγάλη πλειοψηφία στη Βουλή. Πρόσθεσε ότι σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου θα προσπαθήσουν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα χρηματοδότησης, προσωπικού και φοιτητικής μέριμνας που απασχολούν τα ιδρύματα. Και κατέληξε λέγοντας ότι είναι ευθύνη των πανεπιστημιακών και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου να υπάρξει συνεννόηση για τα μεγάλα προβλήματα.
Πληροφορίες ανέφεραν ότι ο ειδικός γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης Βασ. Παπάζογλου, προτίθετο να υποβάλει την παραίτησή του γιατί δεν έγινε δεκτός από τους πρυτάνεις το μεσημέρι που πήγε στο Λαύριο μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Κ. Αρβανιτόπουλο. Συγκεκριμένα, δεν μπήκε στην αίθουσα της συνεδρίασης, καθώς πληροφορήθηκε ότι το κλίμα ήταν εναντίον του.
Ο κ. Αρβανιτόπουλος που ρωτήθηκε σχετικά δήλωσε ότι ο ειδικός γραμματέας απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας.
Στην έκτακτη σύνοδο επί τάπητος έχουν τεθεί το θέμα της εφαρμογής του νέου νόμου για την Τριτοβάθμια εκπαίδυεση, οι επικείμενες εκλογές των μελών των Συμβουλίων Διοίκησης και τα οικονομικά των πανεπιστημίων.
Στο τέλος του πρώτου κύκλου συζητήσεων ο προεδρεύων της Συνόδου, πρύτανης του Πανεπιστημίου Θράκης Κ. Ρέμελης επισήμανε μεταξύ άλλων ότι συζητείται το θέμα της εφαρμογής του νόμου τονίζοντας ότι τον Ιανουάριο θα κριθεί το μέλλον του, ενώ επισήμανε πως υπάρχουν καθημερινά ζητήματα εφαρμογής του νόμου. Όσο για την αποχώρηση του κ. Παπάζογλου, ο κ. Ρέμελης τόνισε ότι ο ίδιος τον ενημέρωσε προσωπικά για το κλίμα αντίδρασης που υπήρχε μέσα στη σύνοδο μεταξύ των πρυτάνεων για το πρόσωπό του.
Ο πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γ. Μυλόπουλος, επισήμανε ότι είναι η χειρότερη περίοδος των σχέσεων ΑΕΙ-υπουργείου Παιδείας, τονίζοντας ιδιαίτερα «σειρά άστοχων παρεμβάσεων του υπουργείου» και καταγγέλλοντας ότι αυτή την περίοδο στο Αριστοτέλειο υπάρχει «δυαρχία» αφού οι εκλεγμένες αρχές αμφισβητούνται από τις διορισμένες.
Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θ. Πελεγρίνης επισήμανε ότι στο δικό του πανεπιστήμιο δεν υπάρχει επιτροπή για να κάνει τις εκλογές των μελών των νέων συμβουλίων και τόνισε ότι ο νόμος είναι δυσεφάρμοστος.
Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Θ. Παπαθεοδώρου επισήμανε και αυτός ότι είναι πρακτικά αδύνατον «να έχουμε συμβούλια διοίκησης τον Ιανουάριο» και ότι πρέπει κυρίως να ασχοληθούν όλοι με τα δυσχερή οικονομικά των Πανεπιστημίων και τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την έλλειψη διορισμών.
naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ