Αθλητικά
Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011 23:57

ΠΣΑΤ: Κορυφαίος αθλητής ο Γιαννιώτης, αθλήτρια η Λυμπερτά

Η κολύμβηση είχε την τιμητική της στα ετήσια βραβεία του ΠΣΑΤ, καθώς δύο αθλητές από τον χώρο αυτό απέσπασαν τα βραβεία του κορυφαίου και της κορυφαίας για το 2011.

Ο Σπύρος Γιαννιώτης αναδείχθηκε καλύτερος Έλληνας αθλητής για την χρονιά που διανύουμε, ενώ το βραβείο στις γυναίκες πήρε η Μαριάννα Λυμπερτά.

Κορυφαία ομάδα για το 2011 η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών, που κατάκτησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα, ενώ κορυφαίος προπονητής αναδείχθηκε ο Φερνάντο Σάντος, ο οποίος κατάφερε να οδηγήσει την εθνική ομάδα των ανδρών στα τελικά του Euro 2012.

Στην κατηγορία των αθλητών με αναπηρία, νικητής αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Σταθελάκος (στίβος), ενώ στην αντίστοιχη κατηγορία των γυναικών τους περισσότερους ψήφους απέσπασε η Μαρία Σταματουλά (στίβος).

Για την προσφορά τους στον ελληνικό αθλητισμό τιμήθηκαν οι Νίκος Νταμπίζας και ο Δημήτρης Παπανικολάου, το έπαθλο «κοινωνικής προσφοράς» απονεμήθηκε στον υιό Δημήτρη Χονδροκούκη και στον πατέρα του, Κυριάκο, με το «ευ αγωνίζεσθαι» οι Βασίλης Τοροσίδης και Στέφανος Καπίνο.