Πολιτική
Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011 07:28

Πρόγνωση καιρού

Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα και πρόσκαιρες βροχές στην υπόλοιπη χώρα προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα και πρόσκαιρες βροχές στην υπόλοιπη χώρα προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Στην Αττική, αναμένονται παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και τοπικά νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ και το θερμόμετρο θα δείξει από 8 έως 13 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές κυρίως στη Θράκη. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως τις πρωινές ώρες.

Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά νότιοι 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 01 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που θα είναι κατά τόπους ισχυρά νότια και θα εξασθενήσουν. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου.

Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, οι οποίοι από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς.

Θερμοκρασία: από 10 έως 17 βαθμούς κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως το απόγευμα. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 05 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στη Θεσσαλία η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: νεφώσεις τοπικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στις Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη. Πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας τη νύχτα στη δυτική Κρήτη.

Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στα δυτικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 18 βαθμούς κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Πιθανότητα για σποραδικές καταιγίδες η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Ανεμοι: στα βόρεια νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Στα νότια νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.