Πολιτική
Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011 11:05

Η ατζέντα της ημέρας

- Ξεκινάει από σήμερα και για δύο μέρες το 22ο ετήσιο Συνέδριο με τίτλο «Η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας: Ώρα Ευθύνης, Αποφάσεων και Δράσης», το οποίο οργανώνει το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο στο ξενοδοχείο Intercontinental της Αθήνας.

Σήμερα, μεταξύ άλλων, αναμένεται να μιλήσουν ο Πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, o πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, ο επικεφαλής της ομάδας δράσης στην Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ, καθώς και ο επικεφαλής της τρόικας και εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν.

- 13.00 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τον Υπουργό Εξωτερικών, Σταύρο Δήμα.

- Συνεδριάζει σήμερα, υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, η Εκτελεστική Διυπουργική Επιτροπή του άρθρου 1 του ν. 3943/2011, με θέμα την έγκριση πρόσθετων δράσεων αναφορικά με την εφαρμογή του Εθνικού Επιχειρησιακού Προγράμματος για την Καταπολέμηση της Φοροδιαφυγής 2011-2013.

- Επίσημη επίσκεψη πραγματοποιεί από τη Δευτέρα το βράδυ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, στο Ισραήλ.

Σήμερα αναμένεται να επισκεφτεί τη Βουλή (Knesset) όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Σώματος, Ρεβέν Ριβλίν, και τον Αρχηγό της αντιπολίτευσης, Τζίπι Λίβνι. Το απόγευμα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο του Ισραήλ, Σιμόν Περές, ενώ στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό στρατηγικών Υποθέσεων, Μόσε Ιάλον.

- Εικοσιτετράωρες κυλιόμενες απεργίες από τις 6.00 το πρωί της Τρίτης έως την Παρασκευή σε όλα τα δημόσια ΜΜΕ της χώρας ΕΡΤ ΑΠΕ-ΜΠΕ, δημοτικά ραδιόφωνα και Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας) αποφάσισαν η ΠΟΕΣΥ και η ΠΟΕΠΤΥΜ.

- Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία προχωρούν σήμερα και οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας και προαναγγέλλουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με πανελλαδική αναστολή της πίστωσης προς όλα τα ασφαλιστικά ταμεία από 1/1/2012 ή και νωρίτερα.

- Σε 24ωρη απεργία και αποχή από την εργασία προχωρούν και οι μηχανικοί.

Συγκέντρωση πραγματοποιείται από νωρίς το πρωί έξω από τα γραφεία του υπουργείου Εργασίας, στην οδό Σταδίου.

Διεθνή:

- Ενώπιον της Γερμανικής Βουλής (Bundestag) αναμένεται να δώσει σήμερα η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ εξηγήσεις για τα αποτελέσματα της Συνόδου της ΕΕ της περασμένης εβδομάδας.

- Αίγυπτος: Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι Αιγύπτιοι σε εννέα περιφέρειες για το δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών, με τα ισλαμιστικά κόμματα να ελπίζουν ότι θα διευρύνουν το προβάδισμά τους.

- Στρασβούργο: Στα πρόσωπα πέντε ακτιβιστών τιμάται η «Αραβική Άνοιξη», με το Βραβείο Ζαχαρωφ 2011, του Ευρωκοινοβουλίου. Η τελετή απονομής του βραβείου για την ελευθερία της σκέψης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Στρασβούργο.

Πολιτιστικά:

- Η νεαρή Κάτια Μπουνιατισβίλι, που θεωρείται «από τους μεγαλύτερους πιανίστες του μέλλοντος», δίνει ένα μοναδικό ρεσιτάλ στο Μέγαρο Μουσικής.

Απόψε στις 20.30, στην αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος.

- Με αφορμή τα δέκα χρόνια από το θάνατο του Ιάννη Ξενάκη, το σύνολο dissonArt παρουσιάζει ένα πρόγραμμα που χαρακτηρίζεται από τη διαφορετικότητα και την ποικιλομορφία τόσο στο σχηματισμό όσο και στο χαρακτήρα των έργων στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Ώρα έναρξης: 20.30.