Πολιτιστικά
Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011 14:24

Μια παράσταση ταξιδεύει στη μνήμη

Η νέα παράσταση της ομάδας χορού «Πρόσχημα», σε χορογραφία της Μαρίας Κολιοπούλου, ανεβαίνει από τις 15 έως 18 Δεκεμβρίου, στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.

Η νέα παράσταση της ομάδας χορού «Πρόσχημα», σε χορογραφία της Μαρίας Κολιοπούλου, ανεβαίνει από τις 15 έως 18 Δεκεμβρίου, στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.

Με τίτλο «[πράξη] 21 - mneme» προκαλεί τον θεατή να επαναφέρει στη μνήμη του εκείνη την κατάσταση του υποσυνείδητου όπου το μόνο καθήκον του είναι να κυνηγήσει τα όνειρά του, δίνοντας έτσι την υπόσχεση για ελπίδα. Διερευνώντας την έννοια της μνήμης, η Μαρία Κολιοπούλου προτείνει ένα παλινδρομικό ταξίδι στη σωματική μνήμη, με στόχο την απόδραση από το παρόν και την αποδέσμευση από την προοπτική του μέλλοντος. Βυθίζοντάς μας σε έναν κόσμο φανταστικής πραγματικότητας, τρεις γυναίκες - οι Νικολέτα Καρμίρη, Eυγενία Σιγαλού, Ιωάννα Τουμπακάρη- αποκαλύπτουν διαφορετικές μνημονικές πτυχές, καθώς αφήνουν το σώμα τους να διηγηθεί τις δικές του ιστορίες μέσα από τις δράσεις και τις ποιότητές του. Στόχος της παράστασης είναι να παραπέμψει τον θεατή, μέσα από ήχους, εικόνες και σύμβολα στις δικές του αναμνήσεις.

Ο σύγχρονος χορός, ως ξεχωριστή μορφή τέχνης, με τα όσα διαπραγματεύεται είναι πράξη αισιοδοξίας. Η αδράνεια, χωρίς πνευματικούς ερεθισμούς, είναι εχθρός της μνήμης.

Συντελεστές: χορογραφία: Μαρία Κολιοπούλου, μουσική: Γιάννης Ισιδώρου, κοστούμια: Αντώνης Βολανάκης, σκηνικά: Κωνστάντσια Σαραφιανού, φωτισμοί: Θωμάς Οικονομάκος, διεύθυνση παραγωγής: Δήμητρα Κρητικίδη. Ερμηνεύουν: Νικολέτα Καρμίρη, Ευγενία Σιγαλού, Ιωάννα Τουμπακάρη.

Πληροφορίες

Μικρή Σκηνή Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, Λεωφ. Συγγρού 107-109, Αθήνα, τηλ. 210-9005800, 15 έως και 18 Δεκεμβρίου, ώρα έναρξης: 21:00. Εισιτήρια : 18, φοιτητικό – νεανικό - 65+ -ΑΜΕΑ: 10 ευρώ