Αθλητικά
Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011 20:26

Σούπερ Λίγκα: Λεβαδειακός-Ολυμπιακός 0-4

Μετά την... προπόνηση με την Κέρκυρα, ο Ολυμπιακός πέρασε άλλο ένα ευχάριστο απόγευμα, αυτή την φορά στη Λιβαδειά. Όπως και την περασμένη Κυριακή με τους «Φαίακες», έτσι και σήμερα οι «ερυθρόλευκοι» συνέτριψαν 4-0 τον Λεβαδειακό.

Mετά από 13 αγώνες στη Super League απολαμβάνουν τη μοναξιά της κορυφής, αφήνοντας δύο βαθμούς πίσω την ΑΕΚ και τέσσερις τον Παναθηναϊκό, που όμως, έχει δύο παιχνίδια λιγότερα.

Στην Κέρκυρα ήταν ο Μάρκο Πάντελιτς, που με τα τέσσερα γκολ που πέτυχε «έκλεψε την παράσταση», σήμερα ήταν η σειρά του Κέβιν Μιραλάς να «μιμηθεί» το Σέρβο και με το χατ τρικ που πέτυχε αναδείχθηκε σε μεγάλο πρωταγωνιστή του αγώνα.

Οκτώ γκολ στα δύο τελευταία εκτός έδρας ματς πέτυχε η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε, η οποία αν μη τι άλλο είναι άκρως παραγωγική (Πάντελιτς και Μιραλάς, με 5 και 3 γκολ αντίστοιχα, σημείωσαν όλα τα τέρματα των Πειραιωτών).

Όπως και στην Κέρκυρα το παιχνίδι είχε τελειώσει από το πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο ο Ολυμπιακός πέτυχε 3 γκολ, απέναντι σε μία ομάδα που δεν έκανε την παραμικρή φάση στην εστία του Μέγερι. Είναι χαρακτηριστικό, ότι οι Βοιωτοί «πάτησαν» για πρώτη φορά στη μεγάλη περιοχή των Πειραιωτών στο 69΄, με την κεφαλιά του Λισγάρα από το σημείο του πέναλτι να μπλοκάρει εύκολα ο Μέγερι.

Με το…καλημέρα στο ματς ο Ολυμπιακός «πήρε κεφάλι» στο σκορ με τον Μάρκο Πάντελιτς, ο οποίος αξιοποίησε την πάσα του Μοδέστο (9΄). Ήταν σαφές πως οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με σκοπό να «καθαρίσουν» γρήγορα με την υπόθεση νίκη και στο 16΄ έβαλαν τις βάσεις για να την πετύχουν. Από πολύ όμορφη μπαλιά του Μόνχε, ο Μιραλάς μπήκε από πλάγια στην περιοχή και με υποδειγματικό πλασέ έκανε το 2-0.

Εξι λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο Βέλγος στράικερ με σουτ αιφνιδίασε τον Κυριακίδη κι ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0, μετατρέποντας το δεύτερο μέρος σε τυπική διαδικασία.

Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο 59΄ πάλι ο Μιραλάς με γυριστό σουτ, μετά την ασθενή απόκρουση του Κυριακίδη στο σουτ του Φετφατζίδη.