Αθλητικά
Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2011 14:59

Το προφίλ της Ρούμπιν Καζάν

Η Ρούμπιν Καζάν, που στις αναμετρήσεις της με τις ελληνικές ομάδες (Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ) μετράει ισάριθμες ισοπαλίες (0-0 με τους «πράσινους», 2-2 και 1-1 με ΠΑΟΚ), βρέθηκε στο δρόμο του Ολυμπιακού στην φάση των «32» του Europa League.

Στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης αποτελούσε με την Τότεναμ τα φαβορί για τις δύο πρώτες θέσεις, κάτι που τελικά η ρωσική ομάδα πέτυχε την τελευταία αγωνιστική στην Τούμπα με το βαθμό που απέσπασε από τον ΠΑΟΚ.

Τι έκανε στους ομίλους

Μόνο μία ήττα γνώρισε η προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού στην φάση των ομίλων. Μόνο ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει βαθμό στο Καζάν στη διάρκεια των αγώνων του 1ου ομίλου (2-2). Από κει και πέρα η Ρούμπιν νίκησε τη Σάμροκ Ρόβερς με 4-1 και την Τότεναμ (1-0), εντός έδρας, ενώ έφερε άλλη μία ισοπαλία με το «Δικέφαλο» στην Τούμπα, νίκησε στην Ιρλανδία (3-0) κι έχασε στο Λονδίνο από την Τότεναμ με 1-0.

Ξεκίνησε τη σεζόν από τα προκριματικά του Champions League, όπου απέκλεισε την Ντιναμό Κιέβου με δύο νίκες (0-2 και 2-1) στον τρίτο προκριματικό γύρο, αλλά στην φάση των πλέι οφ της διοργάνωσης αποκλείστηκε από τη Λιόν (3-1 στο «Ζερλάν» και 1-1 στο Καζάν).

Πέμπτη στο πρωτάθλημα

Το ρωσικό πρωτάθλημα ξαναρχίζει στις 3 Μαρτίου. Η Ρούμπιν μετά από 32 αγώνες βρίσκεται στην 5η θέση με 55 βαθμούς (15 νίκες, 10 ισοπαλίες και 7 ήττες), 10 βαθμούς πίσω από την Ζενίτ, τέσσερις από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, τρεις από τη Ντιναμό Μόσχας και δύο από τη Σπαρτάκ Μόσχας.

Το 2008 και 2009 στέφθηκε πρωταθλήτρια Ρωσίας.

Προπονητής της ομάδας είναι ο Κούρμπαν Μπέρντιγεφ και έδρα της το «Τσεντράλνι» (30.000 θεατών).

Το ρόστερ

Τερματοφύλακες: Ριζίκοφ, Αρλάουσκις (Λιθουανία)

Αμυντικοί: Κούζμιν, Ανσάλντι (Αργεντινή), Νάβας (Ισπανία), Καλέσιν, Ορέκχοφ, Μποκέτι (Ιταλία), Ζεστόκοφ, Κρκβέλια (Γεωργία), Σαρόνοφ

Μέσοι: Μπιστρόφ, Ριγιαζάντσεφ, Νέμοφ, Κασάεφ, Κίσλιακ (Λευκορωσία), Νόμποα (Ισημερινός), Καραντενίζ (Τουρκία), Νάτκχο (Ισραήλ), Εντουάρντο (Βραζιλία)

Επιθετικοί: Μάρτινς (Νιγηρία), Λεμπεντένκο, Τσαλά (Ισημερινός), Βαλντές (Παραγουανός), Αντόνιουτς (Μολδαβία), Ντιάντιουν, Μεντβέντεφ, Πορτνιαγκίν