Πολιτική
Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2002 19:32

Αναρχικοί κατακρίνουν εμπρησμούς εφημερίδων και έκτροπα

Με προκήρυξη την οποία έστειλαν στα μέσα ενημέρωσης «Σύντροφοι από τον αναρχοαυτόνομο χώρο» ασκείται οξύτατη κριτική στο «κοπάδι συντρόφων, μια χουλιγκάνικη μειοψηφία που αυτοαποκαλούνται αναρχικοί και με τις πράξεις τους βοηθούν στην καταστολή του αντιεξουσιαστικού χώρου και εντείνουν την αστυνομοκρατία στα Εξάρχεια και στο κέντρο της Αθήνας».

Το κείμενο αναφέρεται σε άτομα τα οποία πάσχουν «από απύθμενη πολιτική σύγχυση, η οποία τούς οδηγεί στο σημείο να γράφουν συνθήματα τιμής στους ένοπλους βλάκες του Γιωτόπουλου» και τονίζει ότι «είναι αδιανότητο αναρχικοί να στηρίζουν δολοφόνους».

«Στη βία και στο ψέμα, στην υποκρισία και τη λάσπη κάποιων καναλιών και δημοσιογράφων, οι αναρχικοί αντιδρούν με την καθημερινή αξιοπρεπή πρακτική τους που δεν τους μετατρέπει σε τρομοκράτες και εκβιαστές».

Τέλος, στο κείμενο τονίζεται ότι «Αυτοί που θέλουν να σταθούν αλληλέγγυοι σε κάποιους στρατηλάτες σταλινικούς που βρίσκονται στη φυλακή, είναι ελεύθεροι να το κάνουν σε συνεργασία με κάποια φαντάσματα του αριστερισμού. Να το κάνουν, αλλά μακριά από τον αναρχικό χώρο. Οι αναρχικοί δεν θα πέσουν ποτέ σε αυτό τον κατήφορο να παρασυρθούν σε εμπρησμούς εφημερίδων και ξυλοδαρμούς δημοσιογράφων, δεν θα επιτρέψουν σε κανένα να ποινικοποιήσει τις ιδέες τους».